Page 1 - Lääneranna Teataja 2019-22
P. 1

  Lääneranna valla ajaleht / Nr 22 / November 2019
LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 22 / NOVEMBER 2019
1
  Lääneranna vald otsib parimaid
Lääneranna Vallavalitsus kuulutab välja kandidaatide esitamise Lääne- ranna valla teenetemärgi andmiseks.
Lääneranna valla teenetemärk antakse ühele isikule üks kord väljapaistvate teenete või pikaajalise töö ning loomingu eest, olles andnud püsiva panuse kultuu- ri, majanduse või muu valdkonna aren- damisse. Ettepanekuid teenetemärgi omistamise kohta on õigus esitada kõigil Lääneranna valla füüsilistel ja juriidilistel isikutel.
Lääneranna Vallavalitsus ootab ette- panekuid teenetemärgi omistamise kohta elektrooniliselt e-postile vallavalitsus@ laaneranna.ee või kirjalikult aadressil Jaama tn 1, Lihula 90302 hiljemalt 16. detsembriks 2019. Vabas vormis esitatud ettepanekus peab olema välja toodud nominendi olulised eluloolised andmed ja autasu saamise põhjendus, lisaks ette- paneku esitaja nimi, kontaktandmed, allkiri ja esitamise kuupäev. Teenetemärk antakse saajale üle Eesti Vabariigi aas- tapäeva vastuvõtul veebruaris 2020.
UUS RUBRIIK!
Lugeja küsib, ametnik vastab
LK 5
Tegus maaraamatukoguhoidja Terje Roseniit
LK 8
Uuest jäätmehoolduseeskirjast
LK 10
Lääneranna vald tähistas teist aastapäeva
Lindude ränne
Foto: Marje Pukk
 Reedel, 25. oktoobril tähistati Lihula Kultuurimajas Lääne- ranna valla teist aastapäeva. Piduli-
kul kontsert-aktusel peeti kõnesid, anti üle käesoleva aasta kaunite kodude autahvlid ja tunnustati tänukirjaga silmapaistvate tegude eest valla eri piirkonna esindajaid.
Aastapäevapeole tuli kokku paar- sada külalist. Tervitused Pärnumaa Omavalitsuste Liidult ja Pärnu lin- nalt andis edasi Andres Metsoja. Kir- jaliku tervituse, mis saalis viibijatele valjusti ette loeti, edastas ka Põh- ja-Pärnumaa vald.
Pidulik koosviibimine algas Lääne- ranna Vallavolikogu esimehe Arno Peksari sõnavõtuga, misjärel astus lavale vallavanem Mikk Pikkmets, kes andis ülevaate valla arengu- test ja tõi välja, et tänaseks on ühi- nemislepingu lisa investeeringutest täielikult teostatud 7 ja teostamisel 13 objekti. Kõnes puudutas Pikkmets palju kõneainet pakkunud projekte nagu Lihula Gümnaasiumi spordi- hoone ja tänavavalgustuse renovee- rimine, selgitades seejuures tehtud otsuste tagamaid ja tutvustades eda- sisi etappe. Vallavanem ütles oma sõnavõtus, et valla arendamiseks on oluline omavaheline koostöö, nii ametnike kui ka elanike ja ettevõt- jate tasandil, ning kutsus kõiki üles märku andma, kui midagi vajab tegemist või erilist tähelepanu. “Kui võrrelda uue valla arengut lapsega, siis tõesti kulus esimene aasta maa- ilma avastamisele ja arusaamisele, kuidas ja mis peaks toimuma. Teisel aastal oleme juba jalad alla saanud ja astume õiges suunas. Katsume selle valla siis järgnevatel aastatel ka jooksma saada,” ütles Mikk Pikkmets lõpetuseks.
Sõnavõtud peetud, jõudis kätte aeg tunnustada tänukirjadega silmapaist- vate tegude eest valla eri piirkonna esindajaid.
Jaanus Getreu – tänukiri jalgpalli edendamise ning sportlaste silma- paistvate saavutuste eest
Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi, mille tegevjuht-treener Jaanus Getreu on, tähistab tänavu 25. aas- tapäeva. Veerandsaja aasta jooksul on Jaanuse käe all treeninud üle 2000 tüdruku-poisi ja Eesti noorte meistrivõistlustel on mänginud pea 40 noortevõistkonda. Lisaks jalgpalli edendamisele tegeleb Jaanus Getreu ka kergejõustiku populariseerimi- sega. Muide, Jaanus Getreu oli see inimene, kes tänavu taastas küm- mekond aastat tagasi soiku jäänud Pärnumaa meistrite selgitamise jalg- pallis ja seda nii meeste kui ka naiste arvestuses.
Eha Raja – tänukiri seltsi- ja rahva kultuurielu pikaajalise edendamise eest
Eha Raja on Värtna tantsuõpetaja ning tänavu 15. aastapäeva tähista- nud Hanila Laulu- ja Mänguseltsi juhatuse liige ja eestvedaja. Lähe- dased iseloomustavad teda kui aktiivset, seltskondlikku ja toredat naist, kes võtab enda kanda erine- vate vahvate ürituste korraldamise ja saab sellega suurepäraselt hakkama.
Mare Paarasma – tänukiri hariduse ja kodukoha kultuurielu korral- damise eest
Mare on olnud pikaajaline Lõpe ja tänavu 100. aastapäeva tähistanud Koonga kooli direktor. Lähedased ütlevad, et ta on tõeline maa sool, kelle vedada on mitmed piirkonna üritused. Mare on aastaid korral- danud piirkonna kaubamärgiks kujunenud Mihkli laata.
Saulepi Külaselts – tänukiri panuse eest külaelu edendamisse
Saulepi Külaseltsi on võtnud enda kanda naabruskonna üheksa küla külaelu edendamise. Saulepi seltsi-
        UUDISED INTERNETIS ajaleht.laaneranna.ee
   Foto: Kristina Kukk



































































   1   2   3   4   5