Page 2 - Lääneranna Teataja 2019-22
P. 2

2 LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 22 / NOVEMBER 2019
 majas toimuvad töötoad ja koosviibi- mised. Igal aastal korraldab külaselts jaanipidusid ja kodukandipäevi.
Piirkonna silmapaistvaim koht on vaieldamatult Kulli kiigeplats, mida on täiendatud pea igal aastal. Kohaliku omaalgatuse programmi finantseeri- misel on soetatud mobiilne korvpal- likonstruktsioon, jalgpalliväravad ja discgolfikorvid. Eesti külaliikumise kodukant toetusel paigaldati ülemöö- dunud suvel EV 100 raames külaplat- sile välijõusaal ning mullu välipinksi- laud.
Lastele on olnud väga atraktiivne külaplatsil seisev lennuk, mille “piloo- tideks” saavad olla kõik, kes soovivad.
Lihula Gümnaasium – tänukiri Lihula Gümnaasiumi 77. lennu ettevõtlikkuse ja koostöö eest abiturientide heatege- vusliku balli korraldamisel
Selle õppeaasta suursündmus, milleks valmistudes ei osanud keegi ette näha nii südantsoojendavaid tulemusi. Koolinoored said hakkama millegi nii suurega, mis väärtuselt annab igale korraldajale ja osalejale ellu kaasa võib-olla rohkemgi kui koolitunnis õpitud teoreemid ja valemid.
Kooli õpilasesindusel oli idee korral- dada 77. lennule meeldejääv viimase koolikella päev. Et nende päev aitaks kaasa õnnetus olukorras eakaaslase elukvaliteedi parandamisele, anti sündmusele heategevuslik mõõde.
Abivajajate kohta otsiti teavet tele- saate “Inglite aeg” toimetajatelt. Kõige enam kõnetas noori 16-aastase Türi poisi Rasmuse lugu, kellega juhtus 2018. aasta suvel traagiline õnnetus. Peakorraldajad käisid Rasmusega kohtumas ning kui pere oli nõusoleku andnud, asuti sügava sisuga pidu kor- raldama. Toimunut kajastati nii ajakir- janduses kui ka televisioonis.
Uhkustundega saame rääkida meie koolinoorte ettevõtmisest ning kiita iga peokülalise ja kaasamõtleja panust! Teadupoolest tunnistati Lihula Güm- naasiumi “Heategevuslik viimase koolikella ball” Haridusprogrammi “Ettevõtlik kool” edulugude konkursil võitjaks kategoorias “Parim koostöö partneriga”.
Lääneranna kaunimad kodud esitatakse maakonna hin- damiskomisjonile
Tänukirjade jagamine jätkus valla kaunite kodude tunnustamisega. Ka- tegoorias elamud tiheasustuses said tunnustuse Virtsu alevikus aadressil Linnamäe 3 asuva kinnistu omanikud. Maakodudest tunnustati Maru kinnis- tut, Keemu külas ja Ööbiku kinnistut, Tõusi külas. Kortermajade kategoo- rias märgiti ära Lihula linnas asuv Pärna 6 korteriühistu. Sotsiaal-, äri- ja tootmishoonetest said tänavu tun- nustuse Oidrema mõis ja Sepa-Jaani Puhkeküla. Kõikidele tunnustuse
saajatele antu üle tänukiri ning Ain Saare kujundatud ja Kõmsil tegutseva ettevõte K.Met AS valmistatud autah- vel.
Heakorrakomisjoni esimees Tiina Lobja kutsus kõiki saalis viibinuid märkama ilu meie ümber ning esi- tama tunnustust väärivaid kinnistuid ka uuel aastal toimuvale konkur- sile. “Käesoleva aasta võitjad esitame tuleval aastal maakondlikule hin- damiskomisjonile, kes saab omakorda esitada need konkursile “Eesti kau- nimad kodud”, kus auhindu annab üle Vabariigi President,” ütles Lobja.
Koos loome tugeva valla
Pidulikud sõnavõtud peetud, tänukir- jad ja autahvlid jagatud, paluti lavale Marek Sadam ja Tõnu Laikre. Kirbla külaga tihedalt seotud Sadam on suurepärane esineja, kes pani erilise pingutuseta saalitäis rahvast endaga kaasa laulma. Muusikaliste etteastete vahel rääkis ta koostegutsemise oluli- susest, teineteise märkamisest ja tun- nustamisest.
Südamliku ja hingepuudutava kont- serdi lõpetuseks lauldi üheskoos regilaulu, mis Sadama sõnul pidi tooma nii lauljatele kui ka vallale palju raha. Kas see ka täide läheb, näitab aeg.
Fotod: Mariann Peksar
        

















































































   1   2   3   4   5