Lääneranna Teataja 2018-12
P. 1

     Lääneranna valla ajaleht / Nr 12 / Detsember 2018
LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 12 / DETSEMBER 2018
1
           Lääneranna Vallavolikogu 2018. aasta
Pihelgalaid. Foto: Kristian Pikner
volikogu toimimise seisukohast õigem. Volikogu komisjonid töötasid korralikult ning menetlesid kõik neile saadetud eel- nõud. Ka volikogu istungitel osalemine on volinike poolt olnud hea. Puudujaid on vaid üksikuid.
Tulevikku vaadates on kõige tähtsam saada vallale selle volikogu perioodi lõpuks ühine üldplaneering. See on tähtis mitte üksi asjaajamise ja reeg- lite ühtlustamiseks, vaid ka seetõttu, et ühinemise hetkeks olid enamiku ühinejate üldplaneeringud juba piisa- valt vanad ning kohati ajale jalgu jäänud. Loodan siin kõigi valla- elanike, ettevõtjate ja kinnisvaraoma- nike aktiivset ja konstruktiivset kaasa- löömist, et üldplaneering valmiks võima- likult kiiresti ja see saaks hea.
Tööjärg on muuski osas veel pikk, sest neljast vallast ühe vormistamisel pole volikogu veel poole pealegi jõudnud. Ning jooksvate küsimuste lahendamine hakkab volikogu päevakorras üha rohkem ruumi võtma.
Soovin Lääneranna Vallavolikogu nimel kõigile vallaelanikele ja ettevõtjatele koostöörohket uut aastat!
       Arno Peksar
Lääneranna Vallavolikogu esimees
L ääneranna valla ja ka vallavoli- kogu jaoks oli 2018. aastal kõik uus. Kunagi ühinesid Lihula linn ja vald, kuid selleaegse ühinemiskogemusega voli- kogu liikmeid rivis enam pole. Aga ega vist tolleaegne kogemus poleks aidanud, sest aastatega on ühinemisprotseduurid keerulisemaks muudetud ning ka ühi- nemisjärgselt läbivaatamist vajav valla seadusandlik baas kordades paksemaks
kasvanud.
Vallavolikogul koos vallavalitsusega tuli praktiliselt nullist alustada valla õigus- liku süsteemi ülesehitamist, sest kuni
Lääneranna valla 2018. aasta numbrites
Tegus ja tulemuslik 2018. aasta on saanud osakeseks ajaloost. Käesolev põgus ülevaade sisaldab...
LK 4
Tänukirjade sadu Lääneranna piirkonda
LK 13
Saame tuttavaks: Tublid kaitseinglid me laste selja taga – meie tugiisikute pere
Tugiisik on sõna, mida kuuleb üha rohkem inimesi, ent mis peitub selle sõna taga?
uute määruste kehtestamiseni kehtivad kõigi nelja ühinenud valla määrused. Mis tähendab, et igas valla nurgas peab kuni Lääneranna vastava määruse vas- tuvõtmiseni jälgima sealseid reegleid.
Esimese ühise aasta lõpuks on Lääne- ranna Vallavolikogu jõudnud kõige kiiremalt ühtlustamist vajavad õigus- aktid vastu võtta. Mõne juurde on juba tulnud teist ringi tagasi tulla, mis on aga paratamatu, sest meie ümber muutub kõik küllaltki kiiresti ning kõike ei suuda kohe ette näha.
Lääneranna vallal on varsti aasta aega oma põhimäärus, millest juhinduda. Sügisest on arengukava ja eelarvestra- teegia. Valla tähtsamad arengusuunad said kirjutatud maakonna arengustra- teegiasse. Esimese aasta jooksul ei ole tekkinud vastuolusid ühinemislepin- guga, mis annab lootust, et neid ei teki ka lepingu kehtivuse järgneva kolme aasta jooksul.
Volikogu esimehena saan möödunud aasta volikogu tööga rahul olla. Alguses olid volikogu istungid pikemad, kuna arutelu toimus suures osas volikogus. Siis aasta teises pooles nihkus ettevalmistav töö rohkem komisjonidesse, mis ongi
                    LK 18
 UUDISED INTERNETIS ajaleht.laaneranna.ee
        Lääneranna Vallavalitsus
Aadress: Jaama 1, Lihula
Kontakt: 472 4630, vallavalitsus@laaneranna.ee
Külastajate vastuvõtuaeg Lääneranna Vallavalitsuses ja teeninduskeskustes: E–R 09.00–16.00, lõuna 13.00–13.30
Hanila teeninduskeskus
Aadress: Keskuse tee 3, Kõmsi küla Kontakt: 477 2243
Koonga teeninduskeskus
Aadress: Valla, Koonga küla Kontakt: 447 3741
Varbla teeninduskeskus
Aadress: Vallamaja, Varbla küla Kontakt: 449 6680
Teeninduskeskustes osutatavad teenused:
» kodanike nõustamine kohaliku elu küsimustes või suunamine pädeva ametniku poole
» avalduste ja taotluste vastuvõt- mine, sealhulgas sotsiaaltoetuste ja -teenuste osas, nõustamine sot- siaalküsimustes
» rahvastikuregistri toimingud (sünni ja surma registreerimine, eluko- hateadete menetlemine, rahvasti- kuregistri väljavõtete väljastamine)
    Foto: erakogu

























































   1   2   3   4   5