Page 13 - Lääneranna Teataja 2018-12
P. 13

  ELU
LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 12 / DETSEMBER 2018 13 Tegusa Pärnumaa noore tiitli pälvis kaks Lääneranna valla
 Nnoort
ovembri viimasel laupäeval toimus Jõesuu küla-
majas Pärnumaa Kodukandi tunnustusüritus, kus tegusa noore tiitli pälvis suisa kaks Lääneranna valla noort: Andri Annerviek ja Karmen Pikkmets, samas kate- goorias oli nominendiks ka Lihula neiu Eliise Lepp.
Tegusa Pärnumaa noore aunimetuse omistab Pärnumaa Kodukant 14−22-aastasele noorele, kes oma tegevusega on eeskujuks teistele noortele. Kuivõrd žürii ei suutnud otsus- tada kahe võrdse kandidaadi vahel, otsustati antud auhind anda välja kahele nominendile: Andri Annerviekile ja Karmen Pikkmetsale.
Andri Annerviek on aktiivne kogukonna liige, kes asutas külaseltside ühenduse MTÜ Jänistvere Külad, ta on kirju- tanud ja viinud ellu mitmeid erinevaid projekte ning osaleb uue külamaja renoveerimisel. Andri taaselustas Irta jaani- tule, rajas võrkpalliväljaku, taastas EV100 raames kiviaedu ja on korraldanud rohkelt üritusi.
Pärnumaa Kodukandile saadetud esildises on kirjas: „On täiesti kindel, et tema eestvedamiseta külaseltsi, külamaja ega külainimeste koostegemisi ei oleks. On imetlusväärne, kui palju Andri jõuab külaseltsi heaks teha, sest peale ülikoolis õppimise on tal ka palju muid ühiskondlikke kohustusi. Andril on väga toetav ja tubli pere, kes tegelikult väärib ka perena tunnustust. Väga vähe on noori mehi, kes on niivõrd pühendunud oma kodukandile. Andri väärib kindlasti tunnustust tubli noorena.”
Karmen Pikkmets on Lõpe Kooli 9. klassi õpilane, kes panustab väga palju oma kogukonna arengusse. Ta on
aktiivne koolielu edendaja ning sütitab ka teisi aktiivselt osalema. Koolis on Karmen Eesti 4H organisatsiooni klubi president ning ka Pärnu maakonna Eesti 4H noortejuha- tuse esimees.
Käesoleval aastal on ta korraldanud mitmeid noori puudutavaid sündmusi Lääneranna vallas. Oktoobri lõpus toimus tema ladusal eestvedamisel Tõstamaa, Audru ja Lääneranna valla noori ühendav noortepäev „Rutiinist välja”. Varasemalt on ta panustanud omal initsiatiivil kogu- konna heaolusse − kodukülas Oidremal tegutseb ta koos oma külaseltsiga ning koondab noori külakeskuses koos käima. Karmeni eestvedamisel on osaletud kahel korral Nopi Üles konkursil ning seeläbi soetatud noorte filmiõh- tute korraldamiseks tehnikat ning vahendeid uuendusliku lugemisnurga loomiseks.
     Kolm Lääneranna valla noort said hea eeskuju nominatsiooni
21. novembril toimus Alexela Kontserdimajas noortekon- verents „Lahe koolipäev”, kus kuulutati välja käesoleva aasta hea eeskuju laureaat ja finalistid, kelle seas oli kolm Lääneranna valla noort.
Käesoleval aastal esitati konkursile 73 kandidaati, kelle seast žürii valis välja ühe laureaadi ja 14 finalisti. Lääne- ranna vallast pääses viieteist parima hulka koguni kolm noort: Lihula Gümnaasiumi õpilased Eliise Lepp ja Liisa Raavel ning Lõpe Kooli neiu Karmen Pikkmets.
„Viieteist parima hulka jõudmine on märkimisväärne ja suur asi! See, et neid noori sellisele konkursile esitati ja et nad nii kaugele jõudsid, tähendab, et nad on väärt noored ja ilmselt ühed tublimatest oma piirkonnas,” selgitas noorte- konverentsi „Lahe koolipäev” projektijuhi assistent Laura Lepik.
Eliise kohta on nominatsiooni esildises muuhulgas kirjas, et ta on heaks eeskujuks meie kogukonnale: „Ta on eestvedaja, osavõtlik, õppimishimuline, positiivne ja heatahtlik. Eliise on algatanud Lihula noortemajas fotograafiaringi, noorte- projekte ning aidanud korraldada ja läbi viia noorteüritusi. Eliise oskab kaasata teisi noori ja on väga suureks abiks meie noorteüritustel ja igapäevastel toimetustel. Eliise on osalenud Euroopa vabatahtliku teenistuse projektis Inglis- maal.”
Liisa kohta on nominatsiooni esildises muuhulgas kirjas, et ta on Lihula Gümnaasiumi abiturient, kes mõtleb suurelt, tegutseb suurelt ja panustab suurelt: „Liisa õpib ainult väga headele hinnetele. Oma energia- ja ajaressurssi on ta alati jaganud nii oskuslikult, et lisaks suurepärastele õpitulemus- tele on Liisa ka kogukonna noorteelu sihikindel eestvedaja. Alates 9. klassist kuulub ta Lihula Gümnaasiumi õpilas- esindusse, olles juba teist aastat vastutusrikkal juhi asetäitja kohal. Liisa algatas Lääneranna noortevolikogu kokkukut- sumise ning tänaseks on temast saanud selle organisat- siooni juht. Liisa usub, et inimesed on targad, loovad ja nuti- kad. See on tema koostöö moto ning üheskoos on võimalik nii ka suured unistused ellu viia.”
Karmeni kohta on nominatsiooni esildises muuhulgas kirjas, et tegemist on noore neiuga, kes on alles suurde maa- ilma astumas ja teeb seda väga sihikindlalt ja motiveeri- tult: „Tema pühendumus hariduse olulisusele on silma- paistev ning ka tulemustest on näha, et ta näeb vaeva. Seda just selleks, et täita oma unistused. Tema teadmisjanu ja organiseerimisvõime on nakkav. Ta on suur eeskuju kõi- kidele noortele, samuti täiskasvanutele. Lisaks saavutus- tele koolis, on ta silmapaistev absoluutselt kõiges. Vähemalt esmapilgul tundub nii, sest kõik, mida ta teeb, teeb ta hästi ning ta teeb palju!”
 Foto: Gerthrud Grents Foto: Urmas Luik
















































































   11   12   13   14   15