Page 14 - Lääneranna Teataja 2018-12
P. 14

14 LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 12 / DETSEMBER 2018
Diana Vatsfeldt ja Anastasia Kaskla said sotsiaalkindlus-
 Stusametilt tunnustuse
otsiaalkindlustusameti peadirektor Egon Veermäe
Sotsiaalkindlustusameti puudega laste tugiteenuste juhi ja tunnustusürituse läbiviija Ebeli Berkmani sõnul hinda- vad lapsevanemad ja tööandjad lapsehoidjate ja tugiisikute puhul kõige rohkem tasakaalukust, iseseisvust, põhjalik- kust ja head suhtlemisoskust. „Neil, keda me tunnusta- sime, on kõik need isikuomadused ja rohkemgi veel,” lisas Berkman. „Lapsevanemad saavad käia tööl, koolitustel või lihtsalt leida enda jaoks aega, teades, et tema laps on heades kätes. Iga tugiisik ja lapsehoidja panustab ajaliselt ja hinge- liselt lapse arengusse ning sellega annab lapsele võimaluse olla tulevikus iseseisev,” lisas Berkman.
Diana Vatsfeldt töötab tugiisikuna Virtsu Koolis ning Anastasia Kaskla lapsehoidjana Pärnu Laste ja Noorte Tugikeskuses.
andis 29. novembril rahvusraamatukogus toimunud tunnustusüritusel üle tänukirjad 22 silmapaistvale raske ja sügava puudega lapse tugiisikule ja lapsehoidjale. Tun- nustuse pälvisid ka Diana Vatsfeldt ja Anastasia Kaskla Lääneranna vallast.
„Tänu teile, suure südamega, tublidele ja pühendunud lapsehoidjatele ja tugiisikutele, saavad paljud lapsed käia lasteaias ja koolis koos eakaaslastega ning osa võtta huvite- gevusest. Tugiisikud annavad olulise panuse lapse aren- gusse ja tema heaolusse. Need lapsed, kellele teie abiks olete, saavad tänu teile tulevikus paremini hakkama,” ütles Veermäe tänukirju üle andes.
     Pärnumaa vabakonda enim toetav organisatsioon on
NLihula Coop
ovembri viimasel päeval toimus Pärnus hotellis
Strand ühisnädala osana Pärnumaa inspiratsiooni- ja tänupäev, kus tunnustati vabakonna aasta tegijaid. Lääneranna vallast sai tunnustuse Lihula Coop ning nomi- natsiooni Koonga vabatahtlik päästja Jaanus Välimäe, Saulepi Külaselts ja XVI Matsalu Loodusfilmide Festival.
Pärnumaa vabakonda enim toetav organisat- sioon − Lihula Coop
Lihula Tarbijate Ühistu, tänapäevasema nimega Lihula Coop, on pikaajaline Lääneranna valla kultuuriürituste toetaja ja seda juba enne valdade ühinemist. Lihula Coopi kauplused asuvad lisaks Lihulale Hanila ja Koonga piirkon- nas. Ühistu toetusega on viimased kolm aastat peetud Lihula kohvikutepäeva, Lihula kultuuri- ja spordipäevi, korraldatud eakate tegemisi ning mudilaste laulu- ja tant- supäevi. Lisaks Lihula piirkonnale on Lihula Coop toetanud Lääneranna õpilasmaleva tegemisi ning valla koolide ja õpilaste ühisüritusi. Kogukonna hüvanguks on Lihula Tar- bijate Ühistu korrastanud oma kinnisvara, mida ilustavad Lihula keskuses Tallinna maantee ääres asuvad hooned. Sel aastal lasi ühistu oma kontorihoonele teha seinamaalingu, mis leidis kajastamist maakondlikus meedias. Coop Eesti üks eesmärkidest on toetada elu kõikides Eesti piirkon- dades ja seda on väga edukalt teinud ka Coop Lihula.
Pärnumaa aasta vabatahtlik: Teevi Künnap, Pärnumaa Lasterikaste Perede Liit
Pärnumaa Lasterikaste Perede Liit on päris suur ja tegut- senud juba 25 aastat. Igal vallal on oma volinik, kes jagab infot ja suhtleb omakandi peredega. Teevi on teinud seda tööd vabatahtlikuna üle 20 aasta. Koos abikaasa Reinuga, kes on olnud samuti pikka aega liidu juhatuses, on nad algusaastatest alates kirja pannud ja talletanud liidu kroo- nikat. Kõik pildid on kenasti albumites järjekorras ja tekst juures.
Teevi on väga kohusetundlik ja abivalmis inimene, kes ei pea kunagi paljuks tulla oma vabal ajal kontorisse ja seal toimetada. Kaaslased kutsuvadki teda kontori perenaiseks, kes aastaid hoidis silma peal ka liidu riideabil. Teevi Künnap on lihtsalt imeline vabatahtlik, kelle peres kasvab viis tubli last.
Pärnumaa aasta vabatahtliku nominatsiooni sai Koonga vabatahtlik päästja Jaanus Välimäe
Jaanus on aktiivne Koonga Vabatahtlike Päästeseltsi eestvedaja, kes panustab töö kõrvalt suurema osa oma vabast ajast päästetehnika hooldamiseks ning selle tuuni- miseks-remontimiseks. Palju aega kulub ka uute tööriis- tade ja seadmete väljavalimisele ja hankimisele. Jaanus on seltsi asutaja ning tulihingeline eestvedaja, temalt tuli mõned aastad tagasi ka idee rajada Koongasse vabataht- lik komando. Koostöös Pärnu-Jaagupi riikliku komando päästjatega on Koonga komandole hing sisse puhutud ning tänaseks on auto igal võimalikul hetkel ka valves − ootamas väljakutset päästeoperatsioonile. Lisaks on Jaanus korral- danud mitu aastat Koonga jaanituld ning läbi viinud eri- nevaid heakorratalguid nii Mihkli kalmistul kui ka mujal Koonga piirkonnas. Koonga rahval on väga vedanud, et neil on Jaanus Välimäe.
Pärnumaa aasta vabaühenduse nominatsioni sai Saulepi Külaselts
Saulepi Külaselts on oma tegevustesse haaranud Õhu, Rädi, Matsi, Saare, Maade, Vaiste, Raespa ja Saulepi kogukonna Lääneranna vallas. Külaselts on võtnud oma hoole alla Saulepi Seltsimaja ning kõrvalasetseva Kulli kiigeplatsi. Seltsimajas toimuvad mitmekülgsed kogukonnaüritused, sealhulgas mälumäng ning erinevad treeningud. Külaseltsi eestvedajad on tublid ja edukad projektide kirjutamisel, saades toetusi nii LEADERi kui ka Kohaliku Omaalgatuse
Foto: Sotsiaalkindlustusamet













































































   12   13   14   15   16