Page 15 - Lääneranna Teataja 2018-12
P. 15

LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 12 / DETSEMBER 2018 15
 programmidest − kõik selleks, et renoveerida seltsimaja, korraldada suviseid üritusi ja täiendada Kulli kiigeplatsi. Saulepi Külaselts on oma senise tegevusega tõestanud, et ollakse kohalikule omavalitsusele heaks ja aktiivseks part- neriks, kaasates külaelanikke kogukonnaelu mitmekesista- misel.
Pärnumaa vabakonna aasta silmapaistvaima teo nominatsiooni sai XVI Matsalu Loodus- filmide Festival
Tänavu 19.−23. septembrini 2018 toimunud 16. rahvus- vahelise Matsalu Loodusfilmide Festival laienes Pärnu- maale. MAFF on kasvanud viis päeva kestvaks rahvusva- heliseks ürituseks ning on vaieldamatult üks lahutamatu
osa Eesti kinokultuuri- ja festivaliskeenest. Haldusreformi tulemusena toimub filmifestival nüüd Pärnu maakonnas ning lisaks Lääneranna vallale linastusid filmid Pärnus. MAFF propageerib looduslähedast ja säästvat elulaadi ning põlisrahvaste sügavalt loodusega seotud traditsioonide austamist. 2018. aastal toimunud 16. filmifestivali melule andis kindlasti oma osa Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks valminud dokumentaalfilmi „Tuulte tahutud maa” esili- nastus. Tänaseks on MAFFist saanud Pärnu maakonda tutvustav suurüritus, mis lisaks filmitegijatele on kogunud populaarsust ka fotograafide ja ehtekunstnike seas, kelle näitused ja töötoa on avatud kogu festivali vältel.
             Sporditunnustused
Aron Annerviek tituleeriti Pärnumaa moto- krossi meistriks
24. novembril toimus Pärnus ööklubis Sugar Pärnu Moto- club MTÜ hooaja lõpupidu, kus tunnustati käesoleva hooaja paremaid.
Lääneranna valla noormees, 13-aastane Aron Annerviek, kelle jaoks oli tegu esimese hooajaga motokrossis, pärjati Pärnumaa Motoclub 2018. hooajal 85cc klassis kolmapäe- vakrossi kokkuvõttes II ning jääraja sõitudes III kohaga.
Kestvuskrossides saavutas Aron aasta kokkuvõttes I koha, mistõttu pärjati teda ka Pärnumaa meistritiitliga.
Eerik Pank ja Raimo Lillemets on parimad rah- varalli Eesti karikavõistluste J16 klassis
1. detsembril toimus Saku Suurhallis pidulik gala „Eesti Autospordi Tähed 2018”. Ligi 1000 inimese osalusel auta- sustati ja tunnustati kõigi autospordi distsipliinide täna- vuse aasta Eesti meistri- ja karikavõistluste esikolmikuid, tänati toetajaid ja õnnitleti juubilare. Lisaks medalivõit- jatele kuulutati välja ka 2018. aasta parimad autosport- lased.
SPORT
Lääneranna valla noormees Eerik Pank sai rahvaralli Eesti karikavõistlustel J16 klassis koos kaardilugeja Raimo Lille- metsaga esikoha. Galal anti neile üle esikoha karikad.
Eelmisel hooajal III koha saanud, kuid tänavu võitjaks tulnud Eerik vastas küsimusele, kuidas ta käesoleva hoo- ajaga rahule jäi, järgmiselt: „Käesoleva hooajaga oleme väga rahul, sest konkurentidega võrreldes on meil kõige nõrgem auto!” Honda Civic, millega Eerik ja Raimo Lille- mets võistlevad, on vastaste autodest 30 kW võrra nõrgema mootoriga: „Žiguli mootori jagu. Konkurentidel on 110 kW meil 81 kW, neil plokid sees, mis veab mõlemat rattapaari kaasa, ja lühike kast, meil täitsa tavaline,” lisas Eerik.
Virgo Vallik on möödunud hooaja U17 Eliitlii- ga II liiga kõige resultatiivsem mängija
9. detsembril tõmmati pidulikult joon alla 2018. aasta jal- gpallihooajale – Estonia kontserdisaalis toimunud galal ulatati autasud kõikide liigade ja alagruppide parimatele mängijatele, võistkondadele ja treeneritele. Esimest korda ajaloos toimus pidulik hooaja lõpetamine nii noortele kui ka täiskasvanutele ühel päeval.
             Fotod: Brita Tõnisson, Karli Saul, Karl Palatu Foto: Maaris Puust

















































































   13   14   15   16   17