Page 8 - Lääneranna Teataja 2019-16
P. 8

  8 LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 16 / APRILL 2019
Peremehetu ehitise arvelevõtmise teade
 Mihkel Kalmaru
Lääneranna valla planeeringu- ja arendusspetsialist
ääneranna Vallavalitsus avaldab teadaande Vaba-
riigi Valitsuse 8.08.1996 määruse nr 211 „Peremehetu ehitise hõivamise korra kinnitamine.” punkti 9 alusel.
Lääneranna Vallavalitsus teatab, et on võtnud arvele peremehetu ehitisena Lääneranna vallas Rauksi külas Virvesauna kinnistul asuva elamu ehitisregistri koodiga 121282943.
Ehitis asub L-EST97 koordinaatidel XY: 6484776, 493015. Andmed viimase omaniku kohta puuduvad.
Vastuväiteid ehitise peremehetuse või selle kohaliku oma- valitsuse poolt hõivamise kohta palume esitada 17. juunini 2019 Lääneranna Vallavalitsusele, aadressil Lääneranna Vallavalitsus, Jaama tn 1, Lihula linn, 90302 Pärnu maa- kond, e-post vallavalitsus@laaneranna.ee, telefon 472 4630.
    Lääneranna vallas alustatakse teede renoveerimise,
pindamise ja asfalteerimisega
Martin Tee
Lääneranna valla kommunaal- ja haldusosakonna abivallavanem
Lääneranna Vallavolikogu kinnitas jaanuariistungil Lääneranna valla teehoiukava aastateks 2019–2022. Vastavalt sellele on käesoleval aastal plaanis mitmed
pindamis- ja asfalteerimis- ning kruusateede renovee- rimistööd. Hetkel korraldab Lääneranna Vallavalitsus hankeid erinevate tee-ehitustööde tellimiseks. Teetöid tehakse valdavalt 2019. aasta suvel ja sügisel.
Tänavu on kavas Hanila piirkonnas korrastada järgmised teelõigud: Kukeranna–Kaseküla tee 0,6 km ulatuses must- katte rajamist ja Pajumaa tee 2,2 km kruuskatte renovee- rimist.
Koonga piirkonnas on kavas kruuskatet uuendada Peantse teel 2,1 km, Roogoja teel 1,2 km, Kalli teel 1 km, Tammes- saare teel 0,5 km, Pikavere teel 1,6 km, Pärnade alleel 0,2 km, Munakumäe teel 1,3 km, Munaku teel 0,7 km, Naissoo teel 0,7 km ja Väike-Tarva teel 0,1 km ulatuses. Veltsa teel rajatakse 1 km lõigul kruusateele tolmuvaba mustkate.
Lihula piirkonnas on kavas kruuskatet uuendada Vana- Tuudi teel 1,8 km ja Tominga teel (Saastna) 0,3 km ulatuses.
Varbla piirkonnas on kavas kruuskatet uuendada Vana Matsi teel 2,3 km ja Kulli–Rädi–Selja teel 1,2 km ulatuses. Puhkeküla ja Abromänniku teel kokku 3,5 km pikkusel lõigul rajatakse kruuskattele tolmuvaba mustkate.
Lisaks suurematele teeremontidele tehakse kogu vallas asfalt- ja mustkattega teedel amortiseerunud teekattega lõikudel korduspindamisi.
Lääneranna valda läbivate riigiteede remont
Käesoleval aastal teeb Maanteeamet ehitus- ja remonditöid üle 1800 km riigiteedest, arvestamata liiklusohtlikke kohti ja sildade ümberehitustöid.
Lääneranna valda läbivatest teedest on Maanteeametil kavas rekonstrueerida Risti–Virtsu–Kuivastu–Kuressaare maanteel Tuudi–Ridase lõik, mille eeldatav valmimise aeg on november 2019. Lisaks on kavas ka tolmuvaba katte ehitus Varbla–Väänja tee järgnevatele kilomeetritele 1,2– 9,9.
            Lääneranna valla esimene heakorrakonkurss „Kaunis Kodu”
ootab rohkelt osavõtjaid
Maia Leola
Lääneranna valla keskkonna- ja arendusspetsialist
Lääneranna Vallavalitsus kuulu- tab välja valla esimese heakorra- konkursi, mille eesmärk on innustada
omanikke korrastama oma kinnis- tuid, et aidata seeläbi kaasa Lääne- ranna valla meeldivamaks elukohaks muutmisele.
Lääneranna vallas on kindlasti väga palju hooneid ja kinnistuid, mis vääriksid äramärkimist ja tunnusta- mist ning seetõttu kutsume üles nii valla elanikke kui ka kinnistu oma- nikke endid esitama konkursile kan- didaate hiljemalt 20. maiks 2019 Lääneranna Vallavalitsusse elekt- rooniliselt e-posti aadressile valla-
valitsus@laaneranna.ee või kirjalikult aadressile Jaama tn 1, Lihula 90302. Vabas vormis avaldus peab sisaldama kinnistu nime ja aadressi, omaniku nime ja kontaktandmeid.
Konkurss toimub neljas kate- goorias:
» Elamud tiheasustuses
» Maakodud
» Kortermajad
» Sotsiaal-, äri- ja tootmisobjektid
Hindamisel arvestatakse kinnistu üldist heakorda, haljastust, väikevor- mide sobivust ümbritsevasse kesk- konda ning terviklikku ruumimõju. Hinnatakse stiilsust, originaalsust, leidlikkust ning koha omapärast tule- nevate võimaluste kasutamise oskust.
Konkursi hindamiskomisjon tutvub kinnistutega mai lõpus – juuni alguses ning teeb seejärel oma otsuse. Tulemused avaldatakse Lääne- ranna Teatajas ning valla veebilehel www.laanerannavald.ee.





























































   6   7   8   9   10