Page 4 - Lääneranna Teataja 2021/38 ja Lumehelbeke 2021/2
P. 4

4 LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 4 (38) 2021 2013 käivitas mittestatsionaarse
(kaugõppe) Lihula Gümnaasiumi juures
2017. aastal gümnaasiumi õpetaja tun- nustus eesti keele ja kirjanduse õpeta- jana
Heli on ema neljale lapsele ja vana- emaks kahele lapselapsele, kellest tunneb suurt rõõmu.
Heino Sabiin
Ettevõtliku
Heino ja tema
pere on jätnud sügava jälje Varbla kandi sotsiaal- ja majandusellu küll looma- kasvatuse, puidutöötle- mise, turismi ja puhkemajan- duse edendamise ja ehitusega. Alul FIE-na hiljem erinevates ettevõtlusvormides. Suurim tema loodud äriühing on üle
Eesti tuntud Varbla Puhkeküla AS.
Aegade jooksul on Heino oma pereäride baasil andnud tööd ligi 50 inimesele.
Hetkel saab Heino juhitud ettevõtetes tööd kuni 30 inimest, olles selgelt omakandi suurim tööandja. Puhke- majandusega on ta tegeletud üle 20 aasta ja tänaseks on väikesest motelli- kompleksist saanud suur 150-kohaline puhkekeskus.
Varbla sadama ehitus tõi piirkonnale tuntuse ka väl- jaspool Eestit
Üle-eestilise ja laiemagi tuntuse sai Heino tegevus Varbla sadama ehi- tusega. 2013. aasta septembris alga- tati sadama detailplaneering, 2016. aasta juulis jõuti planeeringu kehtes- tamiseni. 5. veebruaril 2018 alustati sadama ehitustöödega ja esimesed alused said sadamasse randuda
15.06.2019. Sadama ametlik avamine toimus 31.07.2020. Uus ja uhke sadam saab vastu võtta u 60 alust süvisega kuni 2,5 meetrit. Möödunud hooajal oli sadamal ligi 200 külastust, ligi pooled neist välisriikidest. Sadamas tegutseb restoran Groot, mis on esimene resto- ran Pärnu ja Haapsalu vahel.
Tänu Heino ettevõtlikkusele, laskis ta annetusena paigaldada Varbla kiri- kule 2015. aastal uue tornikiivri ja risti. Kus vaja, on Heino appi tulnud tee ehitamisel, lume lükkamisel või sotsiaalteenuste osutajaile. Vabal ajal tegeleb Heino jahinduse ja kalasta- misega ning on Varbla kandi jahin- duse eestvedajaks.
Olles Lääneranna valla volikogu liige, on Heino muretsenud valla üldise käekäigu, mõistliku majandamise ja ettevõtluse arendamise eest vallas.
Pere kõik kolm last tegutsevad Varbla Puhkekülas – noorim poeg juhib sada- mas restorani tööd, vanem poeg varus- tab ettevõtet vajalike tootmisvahen- dite ja -materjalidega ning tegeleb IT-valdkonnaga. Tütar tegeleb ilu- teenindusega, kuid praegu kasvatab väikest tütart ja võimaldab Heinol osa saada vanaisa rõõmudest.
Reimo Reimer
Reimo jaoks ei ole kohalikus mastaabis aktiivne olemine oluline mitte ainult Kaitseväe ja Kaitseliidu tutvustamise mõttes, vaid pigem seotud igapäevase olemasolu toonitamisega. Reimo õppis hiljuti riigikaitse õppejõuks pelgalt selleks, et õpetada Lihula Gümnaasiu- mis riigikaitset, kaasates sinna teisigi Lihula Üksikkompanii mehi ja naisi. Uuest aastast hakkabki Reimo koos Lihula Ükiskkompaniiga läbi viima Lihula Gümnaasiumi riigikaitse tunde.
Tema eestvedamisel sai 2020. aasta jaanuaris teoks heategevuslik loterii, mille tulu anti üle Lääneranna Valla- valitsusele, et Lihula Vabadussamba väljak saaks lipu ja lipu valgustuse. Vallaga koostööd tehes on seal nüüd kolm lippu, mis kõik on valgustatud
ja lehvivad nii päeval kui ööl, austa- des omasid ja omakseid. Reimol on pargi korrastamisega ees veel suured plaanid. Ta tahab korraldada talgud, et madalad kohad saaks mullaga täide- tud ning sellest soisest alast saaks tulevikus ilus roheline park. Tal on kindel plaan, et Vabadussõja ausam- mas ja selle ümbrus peab korda saama.
Mis Reimo on plaani võtnud, selle ta ka teoks teeb, see on kindel.
Malevad Lääneranna vallas
Lääneranna vallas toime- tab kaks Kaitseliidu malevat
– Lääne
ja Pärnu
malev.
Reimo on
kaasanud
Lihula Üksik-
kompanii tege-
mistesse ka vallas
tegutseva teise maleva liikmed, nimelt koostöö Soontaganaga on väga hea. Soontagana malevkonna pealik osaleb LÜKi juhatuse laiendatud kooosole- kutel, koos on tähistatud võidupüha Lihula pargis, koos tehakse meeste- le-naistele väljaõppeid ja võistlusi. Reimo arvates oleme ikkagi üks vald, kes peab kokku hoidma.
Reimo koos teiste Lihula meestega on panustanud Lihula mõisas asu- vate Lihula Üksikkompanii ruumide renoveerimisse palju oma vaba aega, hoides sellega mõisa lagunemast.
Reimo on alati naeratav, kindlameelne ja igati lugupidamist väärt Haapsalu mees, kes ajab siiski Lihula asja. Seega võime öelda, et ta elab küll mujal, aga tema mõtted, süda ja teod on siiski meiega siin, Lääneranna vallas.
Selline ongi Reimo – üdini meie mees ja igati Lääneranna valla teenetemärgi vääriline!
 loomuga
     Siseministeerium tunnustas Hanila Tuletõrje Seltsi
Siseministeerium tunnustas siseturvalisuse vaba- tahtlikke. Aasta vabatahtliku merepäästeühingu au- nimetuse sai Hanila Tuletõrje Selts ehk Virtsu SAR, kelle
merepäästjad tegutsevad Virtsu sadama piirkonnas.
15. aprillil tunnustati juba kümnendat aastat järjest, see- kord küll virtuaalselt, siseturvalisuse vabatahtlike rühmi ning tänati tublisid inimesi, ettevõtteid, asutusi ja ühinguid, kes meie riigi turvalisusse panustavad.
Oma avakõnes rääkis siseminister Kristian Jaani, et siseturvalisuse vabatahtlikud on väga olulised
ja kuigi Eestis on tuhandeid vabatahtlikke, ei ole neid kunagi liiga palju.
Vabatahtlike olemasolu näitab kui tugev on riik, kus me elame.
 Fotol Reimo Reimer / Fotograaf: Marek Metsalaid
Foto: Siim Solman Fotol Heino Sabiin / erakogu





















































   2   3   4   5   6