Page 6 - Lääneranna Teataja 2021/38 ja Lumehelbeke 2021/2
P. 6

6 LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 4 (38) 2021
suveks asjad ringi kolida ja siis saab juba uude ruumi
muusumivarandust vaatama tulla.
Märtsi lõpus algasid ka Virtsu mõisa väravahoone katusetööd. Tellingud on paigaldatud ja ehitustöid teos- tab Asrex OÜ. Vana katusekivi ja kahjustada saanud konstruktsiooni osad on eemaldatud, alustatud on taastamisega. Kui katus saab uueks, siis eesmärk on ka üldist väli- must värskendada. Esmalt tuleb aga väravahoone vundament laiemalt avada, et liigne niiskus ei kahjustaks müüre. Plaanis on paigaldada valgustus ja värsken- dada müüride välisilmet – see annaks võimaluse kasutada hoonet väikeste
näituste või ajaloo eksponeerimiseks.
Virtsu Kooli aulasse paigaldati helisummutavad paneelid, mis parandavad akustikat. Paneelid tootis Rootsi firma Ecophon ja paigaldasid töömehed firmast Ennu OÜ.
Virtsu bändimehed tegid proovi ära ja kiitsid tulemuse heaks! Nüüd, kus avaneb võimalus kutsuda esinema väiksemaid teatritruppe, annab aula juba Virtsu Rahvamaja mõõdu välja. Muide, 1964. aasta kevadel oligi plaanitud siia rahvamaja ehitada – isegi projekt oli olemas. Kuid sel momendil oli koolimaja ikkagi rohkem vaja. Tänasel päeval mahuvad juba mõlemad antud pinnale toimetama.
Kõiki nimetatud projekte saab Virtsu endale lubada tuule abiga. Juba aastaid on projekte raha- liselt toetanud MTÜ Hanila Toetusgrupp, mille üle oleme
Kõmsi Külaseltsi üleskutse
Ilmad muutuvad järjest soojemaks ja lumi on peaaegu kõik- jalt ära sulanud. Kõige selle kauni juures tuleb paraku ilm- siks ka negatiivne pool – praht, mis pole leidnud õiget teed prügikasti, vedeleb teepervedel või põõsastes.
Kaks tubli Kõmsi küla noort otsustasid anda oma panuse, et küla oleks puhtam, ja korjasid kokku kotitäie prahti.
Lugeja küsib, ametnik vastab
Merilin Merirand
Ehitusspetsialist
Lääneranna Teataja rubriiki „Lugeja küsib, ametnik vastab” on saabunud küsimus:
Kui ma soovin oma kinnistule rajada imbväljakut, millest pean alustama?
Väga oluline on süsteemi valikul lähtuda infost, kui kaitstud või kaitsmata on selles piirkonnas põhjavesi. Lääneranna vallas on päris palju kaitsmata ja nõrgalt kaitstud põhja- veega alasid.Nõrgaltkaitstudvõikaitsmatapõhjaveegaaladel tuleb kasutada bioloogilisi väikepuhasteid või kogumis- mahuteid.
Põhjavee kaitstuse kohta on võimalik uurida Maa-ameti geoportaali kaardirakendustest, valides geoloogilised kaardid https://geoportaal.maaamet.ee/est/Kaardiraken- dused-p2.html. Kaardirakenduses tuleb kindlasti jälgida, et vasakult kaardirakenduste metaandmete alt oleks aktiivne
südamest tänulikud. MTÜ Hanila Toetusgrupi liikmeteks on Hanila Tuulepargid OÜ, Enefit Green
AS, AS Skinest Energia ja Lääne- ranna Vallavalitsus. Ühingu peamine eesmärk on endise Hanila valla piirkonna majan- dusliku ja kultuurilise arengu edendamine tuuleparkide toode-
tud elektrienergia abil. Seega võib öelda, et puhume tuulega elu sisse kohalikule seltsi- ja kultuurielule.
Suure Lennu kaare tuli Virtsu Rahvamajas
Üle Eesti süüdatakse igal aastal 29. märtsil märgutuled, et mälestada Eesti suurmeest, kirjanikku, filmimeest ja diplomaati, president Lennart Meri tema sünniaas- tapäeval. Lõkked on paigutatud mõttelisele joonele Eba- vere mäelt Kaali järveni, sümboliseerides Kaali meteoriidi teekonda. Ka Virtsus on seda päeva ikka tulega meeles peetud – tänavu küll hoopis teistmoodi, kui oleme vara- semalt harjunud. Rahvamajas süü-
dati ühtekokku 150 küü- nalt, taustaks mõnus pillimäng. Virtsu rahvas sai tuledemängu ja muusikat nautida video vahen- dusel. Loodetavasti järgmisel aastal saab teha lõket taas ühis-
elt koos Virtsu rahvaga ja ikka mere ääres!
Kutsume ka Sind õue minema, looduses prügi märkama ning seda võimaluse korral üles võtma ja ettenähtud kohta viima.
Praht ei satu loodusesse ise ja mõnikord saame parandada ka kellegi teise tehtud vea, et meie kodukoht oleks puhtam, kaunim ja elamisväärsem.
Ei pea ootama talgupäeva! Piisab, kui jalutama minnes märgata ning teha seeläbi loodusele pai.
ka „põhjavee kaitstus”. Otsingusse kirjutage oma kinnistu aadress või katastritunnus. Asukohale klikates näete, milli- sesse põhjavee kaitstuse klassi kuulub Teie kinnistu.
Enne ehitamise alustamist tuleb esitada omavalitsusele Ehitisregistri keskkonna www.ehr.ee kaudu ehitusteatis koos projektiga. Kui valitud süsteemi on võimalik kasutada, siis tuleb Ehitisregistri kaudu esitada kindlasti ka kasutus- teatis.
Kui teil on tekkinud küsimusi, millele soovite saada vastu- seid, saatke need julgelt Lääneranna Teataja toimetusse e-postile ajaleht@laaneranna.ee või telefonil 472 4630.
Iga kuu valib ajalehe toimetaja ühe küsimuse, mis puudutab võimalikult paljusid valla kodanikke, ning palub vastata ametnikul, kelle vastutusalasse see küsimus kuulub.
         Fotod: Virtsu Arenguselts


































































   4   5   6   7   8