Page 15 - Lääneranna Teataja 2019-16
P. 15

  HARIDUS
LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 16 / APRILL 2019 15 Lääneranna valla laste laulumängupäev toimub sel aastal
Ridasel
Pille Saatmäe
Kõmsi Lastead-Algkooli direktor
Kõik sai alguse sellest, kui Lihula lasteaed 2017. aasta 1. juunil oma lasteaia 45. juubelisünnipäeva pidas ja tulevase ühisvalla lasteaiad kokku kutsus. Pidu koos Tipi
ja Täpiga sai sedavõrd vahva, et järgmisel aastal tuli laste- aedade ühispidu korrata.
Taas Lihulas ja Lihula lasteaia korraldatud ühispidu juh- tisid Mart ja Anu. Ja taas sai üks väga vahva pidu maha peetud. Siit sai alguse traditsioon, et juuni alguses tuleb igal aastal üks ühine pidu pidada, kuid tore oleks näha ka teiste lasteaedade kodukohti ja väljakuid. Pidu läks rändama. Esi- meseks peatuspaigaks sai Kõmsi, Ridase vabaõhuplats.
Pidu Ridasel toimub 3. juunil kell 17.00. Eelmised kogune- mised on näidanud, et ühise peo algusesse sobib lõbus rongkäik, et kõiki külalisi näha ja tervitada. Nii toimub rongkäik ka sellel aastal.
Spordiuudised
18. märts – 21. aprill
Jalgpall
U14 II liigas Põhi/Lääs piirkonnas mängiv Lõuna-Läänemaa JK on 18. aprilli seisuga pidanud kokku kolm mängu: Pärnu JK Poseidoni, Läänemaa JK ja Keila JK vastu. Kolmest män- gust kolm kaotati ning hetkel ollakse tabeli 8. kohal.
Kergejõustik
22. märtsil osales peaaegu kogu Lõuna-Läänemaa JK U14 noortevõistkond Pärnus toimunud, Pärnumaa TV10 olüm- piastardi III etapil. Noored jalgpallurid said end proovile panna kaugus- ja kõrgushüppes ning kuulitõukes. Noore- mate ja vanemate poiste võistlustes püstitati kokku 14 isik- likku rekordit, medalini küündis kolm, finaali, ehk kaheksa parima hulka sai aga koguni kaheksa, vabariigi finaaletapi pääsu normatiivist, mis on igal alal tavaliselt ülikõrge, sai jagu üks noormees. Keiro Ristikivi hüppas kaugust 4.50, mil- lega ületas vabariigi finaalvõistlusele pääsu 10 sentimeet- riga. Kert-Kristjan Peet sai kuulitõukes III koha tulemusega 9.04. Ken-Indrek Klimpuš tõukas kuuli 10.13 meetrit, mis andis talle II koha. Veel osalesid Kenneth Lomp, Ats Kaasik, Raikko Kanter, Paul Lomp, Kevin Leemets ja Joonas Vestli. Täpsemad tulemused on avaldatud Lääneranna Teataja vee- biväljaandes ajaleht.laaneranna.ee.
22. märtsil toimusid TÜ kergejõustikuhallis Eesti kõrg- koolide ja kutsekoolide lahtised sisekergejõustiku meistri- võistlused, kus osales ka Lääneranna valla noormees Kaspar Arusalu. Eesti Maaülikooli esindav noormees saavutas kaugushüppes II koha tulemusega 6.90, kaotades võitjale vaid ühe sentimeetriga. 60 m jooksus tuli Kaspar 5. kohale tulemusega 7.45.
6. aprillil toimus Haapsalu 10 kilomeetri maanteejooks, mille võistluskavas oli ka 5-kilomeetrine distants noortele. Lääneranna vallast tegid jooksul kaasa Mari-Ann Järve ning tema lapsed Claudia ja Tambet, Minna Veedler ning tema vennad Laur ja Raul Oberschneider ning Martin Murre. Jooksusõbrad tegid korraliku võistluse: mitmed said hakkama oma parimate tulemustega ning osad kirjutasid oma nimed ka meie Lõuna-Läänemaa kõigi aegade kerge-
Nende pidude üks eesmärk on hoida meeles ja elus vanad head laulud-mängud.
Ridase peol saab kaasa laulda ja tantsida „Kui sul tuju hea” ja „Mul on üks tore tädi” järgi. Iga lasteaed valmistab lisaks ette paar oma laulumängu. Nii saab kava mitmekülgne ja vaheldusrikas.
Laulumängudega kaasa laulavad väikesed solistid või võtab pilli kätte õpetaja ise.
Üks üllatus on meil ka varuks, aga sellest juba siis, kui pidu lähemale jõuab.
Ootame kõiki lahkesti laste oma pidu vaatama ja kuulama!
SPORT
jõustiku edetabelisse. Täpsemad tulemused on avaldatud Lääneranna Teataja veebiväljaandes ajaleht.laaneranna.ee.
17. aprillil toimusid Pärnus Niidupargi staadionil Pärnu lahtised heitevõistlused, mille kavas oli vasara- ja ketta- heide ning kuulitõuge. Lääneranna vallast osalesid võist- lustel Gertu Küttmann ning Kaaro ja Jüri Saatmäe. Kaaro Saatmäe saavutas poiste U18 kuulitõukes ja kettaheites III koha vastavalt tulemustega 11.45 ning 33.75. Jüri Saatmäe saavutas meesveteranide kettaheites I koha tulemusega 30.55. Gertu Küttmann tegi kaasa kõigil kolmel alal ning kõigil saavutas ka I koha. Tütarlaste U18 kettaheites sai tulemuseks kirja 33.81, kuulitõukes isiklik rekord 14.74 ning vasaraheites 51.94.
Lauatennis
23. märtsil toimus Aseris Balteco Eesti 2018/2019 võist- kondlike meistrivõistluste finaal, kus TalTechi eest mängisid Lääneranna valla noormehed Toomas Vestli ja Aaro Õismets, neile lisaks Krister-Erik Etulaid ning Janar Ignahhin, kes üheskoos võitsid Eesti esiliiga ning said kutse kõrgliigasse. Täismahus artikkel on kättesaadav Lääne- ranna Teataja veebiväljaandes, mille leiate aadressil ajaleht. laaneranna.ee.
7. aprillil toimusid Pärnu-Jaagupi spordihoones Pärnu- maa meistrivõistlused lauatennises, millest võttis osa ka Lääneranna valla noormees Aaro Õismets, kes võitis 23 konkurendi seas Pärnumaa meistritiitli.
Maadlus
13. aprillil toimusid Vändra Gümnaasiumis 53. Vändra lahtine matt kreeka-rooma ja naistemaadluses, millest võtsid osa ka Lääneranna valla noormaadlejad. 2004–2008 sündinute seas saavutas Charli Takk (–33 kg) 5. ja Ats Kaasik (–37 kg) 16. koha, 2009 ja noortemate seas võistelnud Lauri Laev (–35 kg) 10., Stefan-Lauri Mölder III ja Alvar Nikkel (–68 kg) samuti III koha. Tütarlaste seas võitis Mia-Jessica Mölder (–30 kg) II koha. Täiskasvanute arvestuses tegi kaasa Martin Mägist (–67 kg) ja saavutas 4. koha.
      




































































   13   14   15   16   17