Page 5 - Lääneranna Teataja 2018-7
P. 5

LÄÄNERANNA VALLA TEATAJA / Nr 7 / JUUNI 2018
5
 netlus Sihtasutuse Lõuna-Läänemaa Tervishoiu ja Sot- siaalhoolekande Keskuse operaatortegevuse võõran- damiseks.
» Riigimetsa Majandamise Keskusele anti välja liiklus- keelu alased load.
» Anti arvamused Tarva dolokivikarjääri kaevandamis- loa muutmise taotluse ning otsuste eelnõude kohta ning Mustu-Nõmme liivakarjääri kaevandamisloa muutmise taotluse ning otsuste eelnõude kohta.
» Lõpetati ja võeti vastu maaüksuste detailplaneeringuid ning esitati neid avalikule väljapanekule.
» Kinnitati hajaasustuse programmi aruandeid.
» Kinnitati OÜ Lihula Soojus 2017. majandusaasta aru-
anne.
» Anti luba korraldada avalikke üritusi.
» Kinnitati Lihula Muuseumi teaduri ja August Tampärgi nimelise Hanila Muuseumi töötaja vaba ametikoha täit-
miseks korraldatud konkursside tulemused.
» Anti nõusolek Tiit Orulepa Kaera-Jüri talu FIE-le vee erikasutusloa taotlemiseks.
» Otsustati sõlmida OÜ-ga Lääne Teed töövõtuleping Lihula Aia tn rekonstrueerimise II etapi ehitustööde teostamiseks summas 64 201,00 €.
» Moodustati hajaasustuse programmi 2018. taotluste hindamise komisjon.
» Otsustati tellida Lääneranna Valla kõvakattega teede aukude remont Eesti Teed AS-ilt.
» Kinnitati Lääneranna Raamatukogu töötajate koosseis.
» Kutsuti tagasi AS Matsalu Veevärk nõukogu liikmed ja
nimetati uued liikmekandidaadid.
» Anti luba OÜ-le Roosi&Roosa Käsitöö paigaldada Varbla külas asuvale Staadioni maaüksusele valgustatud reklaamtahvel.
 Juulist saavad sügava puudega täisealiste inimeste hooldajad lisapuhkepäevi
TEATED
Alates 1. juulist on tööl käivatel sügava puudega täisealise inimese hooldajatel võimalik kasutada oma tööandja juurest kalendriaastas kuni viis tööpäeva lisapuhkust.
Lisapuhkepäevi saab oma tööandjalt küsida töötaja, kes hooldab oma sügava puudega lähedast. Sügava puudega inimese lähedane on tema õde, vend, poolõde, poolvend, ema, isa, vanem või vanavanem, abikaasa või registreeritud elukaaslane kooseluseaduse tähenduses. Samuti saavad puhkepäevi kasutada sügava puudega täisealise inimese eestkostjad või kohaliku omavalitsuse määratud ametlikud
hooldajad.
Hoolduspuhkust on võimalik võtta kõik viis tööpäeva kor- raga või ka päevade kaupa ja seda saab kasutada kalendri- aasta jooksul.
Hoolduspuhkuse kasutamiseks peab töötaja selles tööand- jaga kokku leppima ning selle kohta avalduse esitama.
Vajadusel on tööandjal õigus küsida hoolduspuhkuse õigust tõendavaid lisadokumente, milleks võib olla näiteks:
» kehtiv sügava puude raskusastme tuvastamise otsus hooldatava kohta;
» väljavõte nt rahvastikuregistrist, mis tõendab, et puh- kust kasutada sooviv töötaja on hooldatava lähedane, eestkostja või hooldaja.
Puhkusetasu arvestatakse lisapuhkepäevade eest alam- palga määras, mis 2018. aastal on 23,62 eurot päevas. Puh- kusetasu maksab töötajale välja tööandja, kes saab selle hiljemalt 3 kuu jooksul pärast puhkuse kasutamist Sotsiaal- kindlustusametilt tagasi taotleda.
Rohkem infot tasustatud hoolduspuhkuse kohta leiab Sot- siaalkindlustusameti kodulehelt www.sotsiaalkindlus- tusamet.ee.
 Matsi küla Matsi sadama kinnistu detailplaneeringu avalik
toimivaks puhkealaks vajalike rajatiste planeerimine, auto- parkla, paatide veeskamiskoha ning muulide planeerimine. Detailplaneering muudab Varbla valla üldplaneeringut.
Lääneranna Vallavolikogu võttis täiendatud detailplanee- ringu uuesti vastu 17. mai 2018. a otsusega nr 56 ning suunas avalikule väljapanekule.
Detailplaneeringu avalik väljapanek toimub 18.06– 17.07.2018 Lääneranna vallamajas tööpäeviti kell 9.00– 17.00 ning valla kodulehel.
Ettepanekuid ja vastuväiteid saab esitada kirjalikult Lääneranna Vallavalitsuse aadressil Jaama 1, Lihula linn, Lääneranna vald 90302 või vallavalitsus@laaneranna.ee.
 väljapanek
Anna Palusalu
Lääneranna valla planeeringuspetsialist
11.10.2017. a otsusega nr 127 võttis Varbla Vallavoli- kogu vastu Matsi sadama kinnistu detailplaneeringu ning suunas avalikule väljapanekule.
Avaliku väljapaneku ajal laekunud Easternlightestonia OÜ taotluse alusel täiendati detailplaneeringut ning lisati tehnohoone. Tegemist on telekommunikatsiooniseadmete majutamiseks kavandatud kuni 40 m2 suuruse hoonega. Tehnohoonest lähtuva mürauuringu alusel müranorme naaberkinnistutel ei ületata (ELLE OÜ, töö nr 18/SL/06, veebruar 2018).
Planeeringuala suurus on 1,69 ha ning hõlmab Matsi küla Matsi sadama kinnistut, kus on avalikus kasutuses olev sadam. Detailplaneeringu eesmärk on hoonete rekonst- rueerimine ja laiendamine, funktsionaalselt tervikuna
 























































   3   4   5   6   7