Page 25 - Lääneranna Teataja 64/2024/nr1
P. 25

   2
LÄÄNERANNA NOORTELEHT 2024/1(9) LUMEHELBEKE
Lääneranna aasta noorte huvitegevus on raskejõustikuklubi Leola maadlustrennid
2023. aasta huvitegevuse korraldaja alustas tegutsemist 2008. aastal ning regulaarseid treeninguid korraldab 2009. aastast. Huvitegevuse laureaadi moto on „Õppides ja sportides targaks, terveks, tugevaks”. Maadlustrenne juhendab pühendunud spetsialist, kes teeb enda tööd südamega. Selleaastase laureaadi taha on koondunud suur kogukond noorte ja laste peredest ja kaaskondsetest. Kogukonna ja spordikooli toel käivad noored võistlemas pea igal nädalavahetusel ning võisteldakse nii Eestis kui ka mujal maailmas. Huviringi treener on teinud enda noortest oma ala tipud.
Lääneranna aasta noorsportlane on Markus Minn
Sel aastal anname edukate tulemuste alusel välja kaks aasta noorsportlase tiitlit.
Markus Minn – esimesena tutvustame teile noormeest, kes oli 2022. aastal õhupüssist laskmise meister. Ta on tänavu saavutanud Eesti noorte individuaalarvestuses meistritiitli, juunioride meistrivõistlustelt hõbemedali, Kaitseliidu meistrivõistlustel individuaalarves- tuses I koha. Markus on noormees, kes osaleb aktiivselt erinevatel võistlustel ning saavu- tab enamasti häid tulemusi. Tema silmist mõistab, et ta tegeleb laskespordiga südamega.
Lääneranna aasta noorsportlane on Karl Robin Raud
Karl Robin Raud – teine aasta noorsportlane on samuti noormees, kes on teinud suurepära- seid tulemusi nii kodumaal kui ka võõrsil. Ainuüksi sel aastal on ta saavutanud medalikohti nii Kreeka-Rooma kui ka sumo maadluses. Karl Robert tõi Euroopa meistrivõistlustelt koju mees- kondliku sumo maadluse esikoha. Ta on võitnud Euroopa meistrivõistlustelt kaks pronksmedalit sumo maadluse U16 vanuseklassis. Samuti saavutas ta Eesti meistrivõistlustel kolmanda koha samas vanuseklassis Kreeka-Rooma maadluses. Ta on tubli noorsportlane, kes on demonstreeri- nud enda oskusi ja tugevusi maadluses.
Lääneranna aasta noor aktivist on Eric Reisel
2023. aasta noor aktivist on aktiivne ja mitmekülgne noor igal alal. Ta tegutseb suure kirega Lihula Gümnaasiumi õpilasesinduses, kus ta aitab iga asjaga ning on meeletult abivalmis. Eric on suur foto- graafia huviline, kes haarab kaamera kätte igal võimalusel. Ta on jäädvustanud nii mitmedki üritused meie vallas ja kaugemalgi. Selleaastane noor aktivist on väga ettevõtlik noor, kes harrastab juba nii noores eas ettevõtlust ning on loonud selleks enda õpilasfirma, mille kaudu tegeleb ka vallavolikogu otseülekannetega. Lisaks on Eric Lääne Maleva Noorte Kotkaste ja Kodutütarde Noortekogu esi-
mees. Toob endaga alati kaasa hea tuju ja palju nalja.
Lääneranna aasta noor muusik on Melani-Annabritt Ossipova
2023. aasta noor muusik laulab koolibändis solisti ning käib ka linnas laulukoolis laulmas. Ta on esinenud kooli üritustel ja Lääneranna muusikafestivalil. Samuti on aasta noor muusik võtnud osa lauluvõistlusest Sügisulg. See noor neiu ei löö risti ette, kui peab publiku ette astuma. Melani-Annabritt on särav laulutäht. Teised on kirjeldanud tema laulmist nii: tal on väga ilus ja kõlav hääl! Tema laulmist on lausa lummav kuulata!
Lääneranna noorte tänugala toimumisele aitasid kaasa Kristel Rohumägi, Lõpe Klubi, Valvo Valgur, Lihula Kultuurimaja, perekond Kaste- põld, Pärnumaa Kokandusringid, Marek Sild, Aasa Mesi OÜ, OKOK vabaajakeskus, Lääneranna vald ning Lääneranna noortekeskus. Aitäh kõigile toetuse ja abi eest!
    Fotod: Eric Reisel ja Ursula Kuningas



















































































   23   24   25   26   27