Page 16 - Lääneranna Teataja 2019-23
P. 16

16 LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 23 / DETSEMBER 2019
 Hanila Laulu- ja Mänguselts tähistas tänavu 15. tegevusaas- tat. Liikmete südameasjaks on pärimuskultuur – seda uuri- takse, õpitakse ja jagatakse teistele tantsu, laulu ja mängude kaudu nii Käsitöömessil kui Mardilaadal ning kohalikel pidudel. Tegevusse on kaasatud noored ning inspiratsiooni käiakse ammutamas sõpruskollektiividelt Lätist ja Leedust. Seltsi liikmed on kohusetruud, visad, järjekindlad ja tublid end täiendama. Nad on tunnustuse ära teeninud!
Kõmsi Külaselts on vaikselt ja järjepidevalt tegutsenud juba aastaid, kuid sel aastal on eriti suur hoog sisse saadud. Selts on alati pannud suurt rõhku lastele ja noortele, tehes koostööd Kõmsi Lasteaed-Algkooli ja rahvamajaga. Seltsi südameasi on ka kohalike pikaajaliste traditsioon- ide jätkamise toetamine: hoides elus 40 aastat toimunud mälumängu, korraldades käsitöö-, kokandus- ja huviringe noortele. Koostöös noorte ja vallaga loodi sel aastal Kõmsi Noortekas, mille üle on kõige õnnelikumad noored ise. Neil on nüüd nende endi soovide järgi sisustatud tuba, kus olla ja turvaliselt aega veeta!
Kategoorias “Pärnumaa Vabakonna silmapaistvaim tegu 2019” oli nomineeritud Lihula kohvikutepäev.
Sel aastal juba 4. korda toimunud Lihula kohvikutepäev on saanud traditsiooniliseks ürituseks, mida ootavad nii kohvikute pidajad kui ka külalised. Päevast on kujunenud piirkonna turismimagnet, mis liidab suuremaid ja väikse- maid kogukondi, paneb inimesed töötama ühtses rütmis ja ühtse eesmärgi nimel. See on üritus, mille käesoleva aasta märksõnaks oli roheline mõtteviis – plastnõusid ei kasu- tatud ja oma joogitopsiga tulijatele tehti väikene soodus või
kingitus. Korraldajate suurepärane töö tõi kokku ligi 4000 külalist Muhust Prantsusmaani. Lihula kohvikutepäeva korraldamise meeskond on väärt tunnustamist!
Kategoorias “Mittetulundusühenduste tegevuse toetaja 2019” sai tunnustuse AS K.MET, lisaks neile oli nomi- neeritud ka Lääneranna Vallavalitsus.
AS K.MET on juba 10 aasta jooksul toetanud MTÜ Virtsu Arenguseltsi tegevust nii rahaliselt kui ka mitterahali- selt, olles üks kõige pikaajalisem partner, kes järjepidevalt panustab Virtsu kultuurielu ja kogukonna arengusse. Ühe suurima projektina võib välja tuua meie koostööst sündi- nud idee luua Virtsu ettevõtluskeskus, mille edasise aren- damisega tegeleb täna juba Lääneranna Vallavalitsus. Nimetamist väärivad veel mõisatalli ja Virtsu linnuse taas- tamise projektid. K.MET toetab pidevalt Virtsu kultuuriüri- tusi, suurim neist on traditsiooniline Virtsu merepäev. Koostöös Virtsu kooliga on rajatud discgolfirada ja arenda- tud noorte huvitegevust. K.MET on Lääneranna spordite- gevuse sponsor. Kokkuvõttes on tegu ühe väga sõbraliku ja koostöövalmi ettevõttega, kes aitab alati. Hätta pole meid kunagi jäetud!
Lääneranna Vallavalitsus on toetanud 2019. aastal kokku 45 mittetulundusühingu, sihtasutuse ja seltsingu tegevusi, sündmuseid ja projekte. Eda Männilaan teeb Lääneranna Vallavalitsuses oma tööd südamega. Ta on alati valmis kaasa mõtlema, arutama ja nõu andma MTÜ erinevates tege- vusvaldkondades, sest talle läheb korda, et vallas toimub erinevaid üritusi. MTÜ Lõpe Noorte hea koostöö Lääne- ranna Vallavalitsusega on saanud alguse viimase loomisest ning pole põhjust kahelda ühistegevuste jätkumises.
  Lääneranna Noortevolikogu tunnustas aasta tegijaid
Lii Urb
Lääneranna Noortevolikogu liige
Reedel, 29. novembril toimus Kõmsi Rahvamajas Lääneranna noorte tänugala, kus aasta silmapaist- vamaid tegijaid tunnustas Lääneranna Noortevolikogu.
Pidulik kontsert algas kell 18.30, üsna pea astus lavale Pärnu noormees Robi Salumets, kes mängis klaveril ime- lisi lugusid. Seejärel jõudis kätte aeg tänada ja tunnustada Lääneranna noori ja noortesõbralikke tegusid. Käesoleva aasta parimate väljaselgitamine oli võrreldes mullusega pisut erinev. Nimelt said kõik soovijad kahe nädala jooksul nomineerida neid, kes võiksid saada aasta noorte toetaja, noorsportlase, noormuusiku, aktiivse noore, noortepro- jekti, aasta õppuri, noore koomiku ja noorteürituse tunnus- tuse. Žüriivooru pääses edasi igast kategooriast kolm enim hääli saanud kandidaati, neist omakorda valiti parimad.
Käesoleval aastal pälvisid Lääneranna aasta tegijate tiitlid Anneli Pikkmets (aasta noorte toetaja), Eerik Pank (aasta noorsportlane), Andri Lobjakas (aasta noormuusik), Lii Urb (aasta nooraktivist), Silver Nikkel (aasta noorõppur) ja Randar Luik (aasta noorkoomik). Lääneranna aasta noorteprojektiks sai Lihula Noortemaja noorte loodusfilmi projekt “Loodusega koos” ja aasta noorteürituseks Lääne- ranna Noortevolikogu korraldatud “Rutiinist välja: omadelt omadele”.
Ametliku osa lõpus tuli Robi Salumets veel kord klaveri taha ning seejärel said kõik nautida snäkilaua suupisteid, teha fotoseina ees pilti ja lugeda seintelt kõikide nominen- tide iseloomustusi.
Foto: Maaris Puust


















































































   14   15   16   17   18