Page 2 - Lääneranna Teataja 2020-27
P. 2

  2 LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 4 (27) 2020
Vallavolikogu istungitest eriolukorra ajal
VALITSUS
 16. aprillil toimuma pidanud Lääneranna Vallavolikogu istung otsustati ära jätta. Volikogu esimehe Arno Peksari sõnul tehti seda seetõttu, et päevakorras polnud ühtegi määrust või otsust, mida ei saaks edasi lükata: “Lähtuvalt eriolukorrast oli mõistlik aprillis istung ära jätta, pealegi oli see ka riigipoolne soovitus.”
Eriolukord Eestis kestab ning siiani pole teada, millal see võiks läbi saada. Kuigi rahandusministeerium annab oma kodulehel kohalikele omavalitsustele soovituse rakendada volikogu, valitsuse ja komisjonide istungite pidamisel elekt- roonilisi töövorme, on need vaid soovitused ning kohati lähevad vastuollu kohaliku omavalitsuse korralduse sea- dusega (KOKS). Ka Peksari hinnangul on riigi jagatud soovi- tustes mõningaid vasturääkivusi.
Kohaliku omavalitsuse istungite infosüsteemi VOLIS kasu- tuselevõttu on Lääneranna Vallavolikogus arutatud 2019.
aastal. “Volikogu on arutanud antud küsimust ja lükanud selle otsustamise edasi kui mittepakilise kuni volikogu püsiva saali kasutuselevõtuni, mis toimus alles tänavu. Arvestades seda, et füüsilist volikogu istungit tuleb sõltu- valt istungist kuulama 0–2 inimest, pole avalik huvi suur,” nendib volikogu esimees ning lisab, et aktuaalseima küsi- muse korral on kohal olnud 7 inimest.
Volikogu esimees lisas, et praegu on istungite elektroonilise läbiviimise eelduseks see, et kõikidel volikogu liikmetel on olemas istungitel osalemiseks vajalikud tehnilised vahen- did. Hetkel ülevaade tehniliste vahendite olemasolust puudub, kuid selle küsimusega tegeletakse.
Järgmine Lääneranna Vallavolikogu istung toimub 14. mail. Eriolukorra tõttu on istung kinnine ning pealtvaatajad ei ole lubatud.
   Lääneranna Vallavalitsuse lühiuudised
Lea Heinsoo
Sekretär-registripidaja
Perioodil 10. märts 2020 – 10. aprill 2020 toimus viis Lääneranna Vallavalitsuse istungit. Lisaks toimin- gutele, nagu sissetulekust sõltuvate sotsiaaltoetuste
määramine ja maksmine, sissetulekust sõltuva sotsiaal- toetuse mittemääramine, hoolekandeasutuses hooldamise määramine, hooldaja määramine ja hooldajatoetuse maks- mine, koduteenude osutamine, koduteenuse osutamise lõpetamine, eluruumi kohandamise kulude hüvitamine, huvitegevustoetuse eraldamine, kodu ja üldhariduskooli vahelise sõiduhüvitise eraldamine, maaüksuste sihtots- tarvete ja koha-aadresside määramine, korrastamine ja muutmine, ehituslubade väljastamine, kasutuslubade väljastamine, projekteerimistingimuste määramine, puurkaevu asukoha kooskõlastamine, korraldatud jäät- meveoga liitumise kohustusest vabastamine, korraldatud jäätmeveoga mitteliitunuks lugemise taotluste rahulda- mata jätmine, jäätmete ühise kogumismahuti kasutamise taotluste rahuldamine ja mitterahuldamine, hajaasustuse programmi toetuse kasutamise aruande heakskiitmine, otsustati järgmist:
» Pivarootsi ja Muriste külas asuvate kinnisasjade nr 520432, 1868832, 559532, 2824032, 1950932 ja 1775806 omanikud esitasid Lääneranna Vallavalitsusele 16.12.2019 avalduse ja 17.12.2019 täiendava avalduse. Avaldustes taotleti, et Lääneranna vald remondiks kinnistuid läbivat teed (edaspidi Lastelaagri tee) ja uuendaks teekatet. Ühtlasi kinnitati, et ollakse nõus Lastelaagri tee avalikuks kasutamiseks määramisega ja teemaa isikliku kasutusõigusega koormamisega Lääne- ranna valla kasuks. Lastelaagri tee on ainus juurde- pääsutee kaheksalt elukondlike hoonetega kinnisasjalt avalikule teedevõrgustikule. Elukondlike hoonetega kinnisasjade hulgas on ühiskondlike ehitiste sihtotstar- bega maaüksus, millel peetakse suviseid lastelaagreid. Lääneranna Vallavalitsus leiab, et Lastelaagri tee ava- likuks kasutamiseks määramine on põhjendatud. Isik- liku kasutusõiguse omandamine Lastelaagri teel on Lääneranna vallale vajalik järgmistel põhjustel: tee- ehitustööde, teehoolduse ja liikluse korraldamiseks; tee avalikuks kasutamiseks määramiseks; tee ääres asuvate elukondlike hoonetega kinnisasjade omanikele suu- natud avalike teenuste (korraldatud olmejäätmete vedu, universaalne postiteenus, arstiabi jms) kättesaadavuse tagamiseks; elanikele ja lastelaagri asukatele juurde-
pääsu tagamiseks avalikule teedevõrgustikule. Alustati Lääneranna vallale isikliku kasutusõiguse oman- damisega Pivarootsi külas asuvatel kinnisasjadel nr 520432, 1868832, 559532, 2824032, 1950932 ja 1775806.
» Eraldadati 150 € MTÜ-le Spordiajaloo Klubi Alfred esi- tatud arve alusel 2020. aasta valla eelarve vahenditest Roman Steinbergi hauakivi maksumuse rahastamiseks.
» Anti üürile Lääneranna valla omanduses olev eluruum aadressil Lihula, Tallinna mnt 13–6, arvestusliku pin- naga 45 m2. Üürnikuga sõlmitakse tähtajatu üürileping.
» Anda üürile Lääneranna valla omanduses olev eluruum aadressil Varbla küla, Noorte, 1 tuba korteris 12, arves- tusliku pinnaga 20 m2. Üürnikuga sõlmitakse tähtajatu üürileping.
» Peatati perioodil 16.03.–30.04.2020 koroonaviiruse epideemilise leviku tõkestamiseks kõigis Lääneranna Vallavalitsuse hallatavates koolides tavapärane õppetöö ning viidi see üle kaug- ja koduõppevormile. Lihula Lasteaed ja Lääneranna valla koolide ruumides tegut- sevad lasteaiarühmad jäävad avatuks. Samuti suleti ajutiselt 16.03–30.04.2020 koroonaviiruse epideemilise leviku tõkestamiseks kõik järgmised Lääneranna Valla- valitsuse hallatavad asutused: Lihula Muusika- ja Kuns- tikool; Lääneranna Raamatukogu; Kõmsi Rahvamaja; Lihula Kultuurikeskus; Lõpe Klubi; Varbla Rahvamaja; Vatla Rahvamaja ja spordihoone; Lääneranna Muuseu- mid; Lääneranna Noortekeskus. Tühistati Lääneranna Vallavalitsuse hallatavate asutuste ruumide kasuta- miseks tehtud broneeringud kuni 01.05.2020.
» Lääneranna Vallavalitsus korraldas lihthanke vii- tenumbriga 219917 “Koonga tervisekeskuse ruumide ehitustööd”. Tähtajaks esitati kolm pakkumust. Pak- kumusi hinnati hinna alusel. Hindamisel rakendati pöördmenetlust. Edukal pakkujal kõrvaldamise aluseid ei tuvastatud ja tema vastavus esitatud kvalifikatsiooni- nõuetele on kontrollitud tõendite alusel. Mada- laima maksumusega pakkumuse maksumus ületab hankija eeldatavat maksumust, mis on ilmselt ala- hinnatud. Kinnitati pakkujate kvalifitseerimise ja pakkumuste vastavaks tunnistamise tulemused. Tunnistati hanke edukaks pakkumuseks hanke alusdo-
    













































































   1   2   3   4   5