Page 2 - Lääneranna Teataja 2019-23
P. 2

2 LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 23 / DETSEMBER 2019
 huvitavat ja kvaliteetset välja pak- kuda, siis osalejatest puudust pole. Mis tähendab, et vanade traditsioonidega ürituste korraldajad peavad taolises konkurentsis pingutama ja värskust tekitama, et huvi ei vaibuks. Ja nende korraldatav üritus ei hääbuks ega muutuks kitsalt piirkondlikuks.
Milline on järgmise aasta suurim väljakutse Lääneranna Vallavoli-
kogu jaoks?
Tõsiselt peab alustama Lääne- ranna üldplaneeringu sisulise tööga. Ettevalmistused ja uuringud käivad. Eeldatakse, et ühinenud omavalit- sused suudaksid protsessi läbida 3
aasta jooksul, ehk järgmisteks valimis- teks. Kogemusele toetudes saaksin seda eeldada ideaalsel juhul, kui ei teki vaidlusi. Ma julgeksin arvata, et kui musta töö teevad ära praegune valit- sus ja volikogu, siis vastuvõtmine jääb järgmisele koosseisule.
Millise hinnangu annaksite Lääne- ranna Vallavalitsuse tööle?
Hea. Nagu volikogu puhulgi, siis arenguruumi jagub. Mõttekohaks on need valdkonnad ja tegemised, kust nurinat kostab. Seal peaks toimetama või mõtlema, mis valesti on läinud. Teemadel, mille osas valitseb vaikus, valitseb reeglina vähemalt rahuldav olukord.
Mis on teie uusaastasoovid Lääne- ranna valla elanikele?
Üha rohkem näen vajadust üksteisemõistmise, dialoogi ja hea- tahtlikkuse järele. Sest neile vastan- dlik kipub iseenesest paljunema. Vastanduda on ju nii lihtne. Võrrel- des sellega, et minna juurde, suruda käsi teisele pihku ning toimetada koos edasi.
Soovin kõigile Lääneranna valla elanikele ja suvekodu omanikele koostöö süvenemist ning üksteise tegemistest rõõmu tundmist!
VALITSUS
   Lääneranna Vallavolikogu lühiuudised
Merike Ehasalu
Lääneranna Vallavalitsuse sekretär-registripidaja
18. detsembril 2019 toimus Lääneranna Vallavolikogu 27. istung, kus osales 18 ning puudus 3 vallavolikogu liiget. Päevakorras oli 6 punkti. Vastu võeti 4 määrust.
» Kehtestati Lääneranna valla jäätmehoolduseeskiri
» Võeti vastu Lääneranna valla 2019. aasta IV lisaeelarve
» Kehtestati Lääneranna Vallavalitsuse hallatavas koo- lieelses lasteasutuses töötava lasteaiaõpetaja töötasu alammäär 1184 eurot kuus ning magistrikraadiga või sellega võrdsustatud tasemega lasteaiaõpetajal 1315 eurot kuus alates 1. jaanuarist 2020
» Toimus Lääneranna valla 2020. aasta eelarve I lugemine ja otsustati suunata eelarve II lugemisele
» Kehtestati Lääneranna Spordikooli põhimäärus
» Revisjonikomisjoni esimees Meelis Malk esitas Lääne- ranna Vallavolikogu revisjonikomisjoni 2019. aasta tegevusaruande
Järgmine Lääneranna Vallavolikogu istung toimub 16. jaanuaril Lihula vallamaja kolmanda korruse saalis.
    Lääneranna Vallavalitsuse lühiuudised
Lea Heinsoo
Lääneranna valla sekretär-registripidaja
Perioodil 10. november – 10. detsember 2019 toimus neli Lääneranna Vallavalitsuse istungit. Lisaks toimingutele, nagu sissetulekust sõltuvate sotsiaaltoe-
tuste määramine ja maksmine, sissetulekust sõltuva sot- siaaltoetuse maksmisest keeldumine, hooldaja määramine ja hooldajatoetuse maksmine, koduteenuse osutamine, huvitegevuse toetuste eraldamine, maaüksuste sihtots- tarvete ja koha-aadresside määramine ja korrastamine, ehitus- ja kasutuslubade väljastamine, projekteerimis- tingimuste määramine, hajaasustuse programmi toetuste kasutamise aruannete heakskiitmine, ühtse jäätmema- huti kasutamisest keeldumine, korraldatud jäätmeveoga liitumise kohustusest erandkorras vabastamine, toetus- lepingute sõlmimise tähtaja pikendamine ning korralda- tud jäätmeveoga mitteliitunuks lugemise taotluse rahul- damata jätmine otsustati järgmist:
» Eraldada mittetulundusliku tegevuse projektitoetust MTÜ Vatla Külaseltsile 432 € projekti “Kontsert Vatla mõisas” läbiviimiseks ja MTÜ Paatsalule projekti oma- osaluse toetust 200 € projekti “Keskkonnast hooliv kogukond” omaosaluse tasumiseks
» Korraldada riigihangete registri kaudu e-menetluses väikehange “Lääneranna valla ühisveevärgi ja -kanali- satsiooni arendamise kava aastateks 2020–2032 koostamine”. Ostumenetluse eest vastutavaks isikuks määrati hankespetsialist Rein Kruusmaa, pakkumuste hindamise kriteeriumiks määrati madalaim hind.
» Kinnitati Lihula Lasteaia hoolekogu koosseisus: Kalle Kõllamaa, Jekaterina Kamarik, Küllike Vask, Katre Pärnpuu, Kristina Kukk, Pille Kast ja Cariina Pähk.
» Arutati Märjamaa Vallavalitsuse saadetud kirja seoses probleemiga Märjamaa valla kinnistutele ligipääsuga, mis asub Lääneranna valla territooriumil. Otsustati ra- kendada sundvaldust Lääneranna Vallavalitsuse kasuks.
» Kinnitati vallavara, asukohaga Jaama 53–7, Lihula, Lääneranna vald, võõrandamise enampakkumise tulemused. Enampakkumise võitjaga sõlmitakse ostu- müügileping ühe kuu jooksul.
» Nõustuti Elering ASi kasuks isikliku kasutusõiguse seadmisega Valuste külas, Lääneranna vallale kuuluval transpordimaa sihtotstarbega Tuudi–Raudtee tee kin- nistamata katastriüksusel. Isiklik kasutusõigus seatakse elektriõhuliini kaitsevööndis asuva tehnovõrgu oma- miseks, hooldamiseks, korrashoiuks, remontimiseks, majandamiseks ning ehitamiseks. Isikliku kasutusõi- guse seadmisega seotud kulud tasub Elering AS.
» Kinnitati Aruvälja kinnistul raieõiguse elektroonilise enampakkumise korras võõrandamise tulemused. Enampakkumise võitjaga sõlmitakse raieleping ühe kuu jooksul.
» Lääneranna Vallavalitsus algatas avatud hankemenet- lusena riigihanke “Esmatasandi tervisekeskuse raja-































































   1   2   3   4   5