Page 14 - Lääneranna Teataja 2019-17
P. 14

14 LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 17 / MAI 2019
 20. mail toimus Tallinnas Audentese ja TalTechi staadio- nidel noorte heitjate seeriavõistluse II etapp, millest võttis osa Niidupargi KJKs treeniv Gertu Küttmann. Lääneranna neiu tuli tütarlaste U18 vanuseklassi kuulitõukes, ketta- ja vasaraheites esimeseks tulemustega 14.50, 37.92 ja 53.99.
Maadlus
3.–4. mail toimusid Lätis Daugavpilsis Põhjamaade noorte meistrivõistlused maadluses, kus eestlaste seas võistles Lääneranna valla noormees, raskejõustikuklubis Leola treeniv Eerik Pank. Põhjamaade noorte meistrivõistlustel osales kokku 215 maadlejat Lätist, Leedust, Norrast, Root- sist, Soomes, Taanist ja Eestist. Kavas oli naiste-, vaba- ja kreeka-rooma maadlus. Eerik Pank pälvis –110 kg kadettide seas hõbemedali.
Võrkpall
27. aprillil osales Lääneranna võrkpallivõistkond Pär- nu-Jaagupis toimuval iga-aastasel Kobakäpa turniiril, millest sel korral võttis osa 8 nais- ja meeskonda. Kobakäpp 2019 võitjameeskonnaks krooniti Lääneranna, teiseks tuli Kuldlõvi ja kolmandaks Seltskond. Lääneranna meeskonda esindasid Raiko Vänt, Margus Mölder, Rainer Sutt, Venno Varma, Priit Blande ja Harli Käärt.
4. mail toimus Abja-Paluojas järjekorras kuues võrkpal- liturniir nimega Mulgi Pall. Seekord osales 23 segavõist- konda, nende seas ka Lääneranna VK. Tuliste mängude järel lõpetasid meie mängijad 11. kohal. Lääneranna sega- võistkonna koosseisu kuulusid: Elise Algo, Lisett Liiv, Kädi Böckler, Margus Mölder, Janis Tõldmaker, Siim Pärnpuu, Henri Holm ja Priit Blande.
8. mail toimusid Paikusel Pärnumaa meistrivõistluste finaa- lid võrkpallis, kus 5.–6. koha mängus kohtusid Lääneranna ja VK Tahkuranna/Häädemeeste. Lahingust väljus seekord võitjana meie koduvalla esindus tulemusega 3:1.
      Lääneranna valla noorratsutajad võistlesid takistussõidus
Kristi-Carolina Reinmaa
Massu Ratsaklubi juhataja
16. veebruarist 14. aprillini toimus takistussõiduvõist- luste sari Talvine Haveni Ponikarikas 2019, kus võistlesid ka Massu Ratsaklubi ratsanikud. Kokku toimus 4 etappi (Veskimetsa, Tondi, Suuresta, Kurtna) ja finaal (Rahula).
Võistlustulle astusid Trinity Õismets ponil Harmony, Liis Kaisel ja Alisa Veepalu ponil Meraviglioso Giorno, Maryan Mikiveer ponil Martsipan, ja Sarah Peterson ponil Minni (Zyga). Mõned ponid tegid ka mitu starti erinevate ratsa- nikega.
Katrin Vellet, võistluse korraldaja, selgitab võistluse ole- must järgnevalt: “Ponikarikas on takistussõidu võistlussari kuni 16-aastastele ratsutajatele, kes võistlevad ponidega. Sarjas osalevad ratsutajad väikeste hobustega, kelle tur- jakõrgus on kuni 148 cm. Ponikarikal on talvine ja suvine hooaeg, mis koosneb mitmest etapist ja finaalist. Võist- luspaarid saavad hüpata kolme kõrgust ja koguda punkte neljas arvestuses – Mini Cup, Väike Ring, Keskmine Ring ja Suur Ring. Igas arvestuses antakse välja kolm võidukarikat kogutud punktide paremuse alusel ja auhinnatekid võit- jatele.”
Mini Cup arvestuses saavutas Alisa Veepalu 12. ja Liis Kaisel 13. koha (14 osaleja hulgas). Väike Ring arvestuses saavutas Trinity Õismets 15., Sarah Peterson 23. ja Maryan Mikiveer 34. koha (46 osaleja seas).
“Enamustele ratsutajatele meie klubist oli see esimene kogemus võistelda väljaspool kodutalli ratsaliidu võistlusel ja veel niivõrd suure konkurentsiga võistlustel. Ülemäära suuri eesmärke ei seatud, põhiline oli saada uusi kogemusi ja ülevaade, kuidas asjad ratsaliidu korraldatud võistlusel toimuvad. Lisaks pidevale treeningule hobustega tuli sport- lastel tutvuda võistlusmäärustikuga ja edukalt sooritada rohelise kaardi eksam (rohelise kaardita ei ole võimalik Eesti Ratsaspordi Liidu korraldatud võistlustel osaleda). Sportlased olid kõik eranditult tublid ja sedasama saab öelda ka ponide kohta. Väga tore oli näha, kuidas iga võist-
lusega muutusid ratsutajad julgemaks, enesekindlamaks ja kogenumaks ning seeläbi paranesid ka tulemused,” selgitas Massu Ratsaklubi treener Ann Meriste-White.
Ka võistlejad jäid karikavõistlusega rahule. “Ma sain uusi kogemusi väljaspool Massut võistlemisest. Ponikarikast sain palju uusi kogemusi, näiteks õppisin oma närvidega toime tulema, õppisin tundma poni, kellega võistlesin, õppisin, kuidas teha nii, et poni vähema tõenäosusega tõrgub. Üldiselt pani see võistlus mind kõvasti proovile. Minu arvates ei ole ainult tulemus tähtis, mina tahaksin edasi areneda ja arvan, et mida raskem on mul praegu, seda kergem on mul tulevikus. Mulle väga meeldis, et treener lubas mul ise otsustada, mis riske kus milleks ja miks võtta. Seekord olid mu otsused õnneks õiged. Ponikarikas oli väga tore. Õppisin väga palju uut ning sain enesekindlust juurde, nüüd meeldib mulle võistelda ning soovin seda jätkata! Esi- mesel etapil olin ma ikka päris närvis, aga mida etapp edasi, seda vähem olin närvis. Poni oli igal etapil väga tubli, mis sellest, et alguses oli tõrkeid rohkem. Mulle jäi kõige rohkem meelde see tunne, kui olin parkuuri puhtalt läbinud.”
Tahaksin omalt poolt lisada, et lisaks heale närvile käib võistlustel käimise juurde ka kell 4 hommikul ärkamine, et olla koos hobusega õigel ajal võistlusel nii laupäeval kui ka pühapäeval! Tehke järele!
 Pildil Alisa ja Liis oma võistlusponiga Eerik Pank, Põhjamaade noorte MV Foto: Kristi-Carolina Reinmaa hõbe. Foto: Janar Sõber















































































   12   13   14   15   16