Page 9 - Lääneranna Teataja 2021/38 ja Lumehelbeke 2021/2
P. 9

Osale kampaanias #SordiSinagi
Muuhulgas algab maist kuuajane kampaania #SordiSinagi, mille eesmärk on suu- nata inimesi jäätmeid sorteerima. Kampaaniast saavad osa võtta kõik need, kes juba sorteerivad, aga ka need, kes kampaania ajal otsustavad sorteerima hakata.
Kampaanias osalemise tingimus on see, et tuleb alustuseks segaolmeprügist eraldada vähemalt ühte liiki jäätmed (olgu need siis ainult biojäätmed, pakendid, paber – aga veel parem – kõiki kolme liiki jäätmed).
Kampaanias osalemiseks saada meile oma praegustest või uutest sorteerimisharjumus- test mõned mõtted koos illustreeriva pildiga (näiteks sorteerimisanumatest) hiljemalt 31. maiks e-posti aadressile piret.maestu@laaneranna.ee. Kampaaniast on võimalik osa võtta ka Lääneranna valla Facebooki-lehel. Sorteerime prügi = hoiame loodust!
Kõigi osalejate vahel on Hekso treehouse peaauhinnaks välja pannud ööbimise kahele oma puuonnis – see on kõigi mugavustega majake koos tavalisest erilisema saunaga, pakkudes samal
ajal võimalust nautida täielikku privaatsust keset Lääneranna kaunist ja puhast loodust otse Matsalu rahvuspargis.
PS! Järgmistel lehtedel on Sul võimalik tutvuda, milliseid pakendeid ja miks eelistada.
Hekso kutsub loodusesse puhkama ja Matsalut avastama
LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 4 (38) 2021
9
 Maikuu on keskkonnakuu
Eelmisel aastal kuulutas Lääneranna vald esimest korda mai keskkonnakuuks. Nii ka sel aastal!
Seoses sellega pööratakse taas kord mais Lääneranna Tea- taja veebiportaalis ajaleht.laaneranna.ee oluliselt rohkem tähelepanu just keskkonnateemadele ja -tegevustele. Kesk- konnakuu raames saab lugeda erinevaid artikleid, näha huvitavaid videoid, aga ka osaleda erinevates loosimän- gudes. Keskkonnakuul avaneb ka suur ülevallaline jäätme-
käitluse küsitlus, millest soovitame kõigil osa võtta. Antud küsitluse tulemusi võetakse arvesse uue korraldatud jäätme- veohanke koostamisel, seega kui Sul on mõtteid ja ette- panekuid, siis nüüd on selleks õige aeg, et neist küsitluse abil teada anda.
Hoia pilk kindlasti peal Lääneranna Teataja veebiportaalil ajaleht.laaneranna.ee ja valla soltsiaalmeediakanalitel!
       2021. a alguses avati Matsalu rahvuspargi kaunil äärealal Kirikukülas unikaalne puuonn – Hekso treehouse. Mõte puuonnist tekkis Tuudilt pärit Uku Ehasalul juba kümme aastat tagasi, mil ta elas lühiajaliselt kaks suve Ameerikas, kus sellised majakesed olid juba tol ajal populaarsed. Aega võttis, kuid lõpuks sai unistus teoks.
Hekso treehouse pakub võimalust nautida vaikust ja rahu keset puutumata loodust.
Külaliste käsutuses on kõikide mugavustega majake, kus on mõnusalt suur voodi kahele, kaminaga diivaniala, köögi- nurk koos vajalike tarvikutega ning vannituba. Lisaks ootab nautlejaid tavalisest veidi erilisem saun. Seni on olnud külaliste tagasiside uskumatult positiivne, mis annab kindlasti edasistes tegemistes motivatsiooni juurde.
„Saladuskatte all võib nüüd juba öelda, et tegelikult valmib peagi ka teine puuonn, mis on sobilikum ka peredega külastamiseks,” avaldab Uku.
Uku usub, et tänapäeva kiire elutempo juures hindavad inimesed aina rohkem ja rohkem looduses viibimist.
Uku loodab, et Hekso puuonnid on piisavalt atraktiivsed kutsumaks inimesi Matsalusse ning üleüldiselt Lääne- ranna piirkonda avastama.
Kui eelnev kõnetas, siis täpsem info puuonni külastamise kohta on leitav kodulehel www.hekso.ee.
  Fotod: Hekso treehouse












































































   7   8   9   10   11