Page 14 - Lääneranna Teataja 2021/38 ja Lumehelbeke 2021/2
P. 14

14 LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 4 (38) 2021
Lääneranna Vallavolikogu lühiuudised
 Merike Ehasalu
Sekretär-registripidaja
19. märtsil 2021 toimus Lääneranna Vallavolikogu 41. istung, kus osales 12 vallavolikogu liiget. Päevakorda kinni- tati 2 punkti. Vastu võeti 2 otsust.
» Avaldati umbusaldust Lääneranna vallavanem Arno Peksarile ja loeti teda ametist vabastatuks 19. märtsist 2021. a.
» Uueks Lääneranna vallavanemaks valiti Andres Hirve- la.
08. aprillil 2021 toimus Lääneranna Vallavolikogu 42. istung, kus osales 19 vallavolikogu liiget. Päevakorda kinni- tati 10 punkti. Vastu võeti 1 määrus ja 7 otsust.
» Lääneranna Vallavolikogu töökord suunati teisele lugemisele.
» Kehtestati Lääneranna valla hallatava asutuse arengu- kava koostamise ja kinnitamise kord.
» Otsustati koormata Lääneranna valla omandis olev Pärna tn 4a, Lihula linnas asuv kinnisasi tähtajalise isik- liku kasutusõigusega Lihula Südamekodu OÜ kasuks.
» Vallavanema asetäitja Margus Källe esitas vallavoli- kogule Lääneranna Vallavalitsuse lahkumispalve.
» Kinnitati Lääneranna Vallavalitsus koosseisus valla- vanem Andres Hirvela ja liikmed Margus Källe, Ene Täht, Martin Tee ja Mihkel Kalmaru.
» Lääneranna Vallavolikogu revisjonikomisjoni esime- heks valiti Meelis Malk ja aseesimeheks Andri Anner-
Kas sellist valda me soovimegi?
Vallo Kappak
Lääneranna Vallavolikogu aseesimees
Lääneranna Vallavolikogus toimuv võimuvõitlus on korduvalt jõudnud maakondliku ja vabariikliku meedia veergudele – volikogu istungi ebaseaduslikult
kinniseks kuulutamine, vallavanemale avaldatud umbusaldus ja sugulaste pukki seadmine on vaid mõned näited, millega oleme eriliselt silma paistnud. Tekib küsi- mus, kas sellist valda me tõepoolest soovimegi?
2017. aasta septembris avaldas praegune volikogu esimees,
Lihula postkontor vahetab asukohta ja Lavatakse Lihula postipunkt
viek.
» Lääneranna Vallavolikogu haridus- ja noorsootöö- komisjoni esimeheks valiti Stanislav Nemeržitski ja aseesimeheks Janar Sõber.
» Otsustati nimetada Lääneranna valla esindajateks Eesti Linnade ja Valdade Liidu üldkogusse Lääneranna valla- volikogu esimees Rait Maruste ja tema asendusliikmeks volikogu aseesimees Vallo Kappak ning Lääneranna vallavanem Andres Hirvela ja tema asendusliikmeks vallavalitsuse liige Margus Källe.
» Otsustati nimetada Lääneranna valla esindajateks Eesti Linnade ja Valdade Liidu volikogusse Lääneranna valla- vanem Andres Hirvela ja tema asendusliikmeks Lääne- ranna vallavolikogu esimees Rait Maruste.
» Otsustati nimetada Lääneranna valla esindajaks Pärnu- maa Omavalitsuste Liidu üldkogusse Lääneranna valla- volikogu esimees Rait Maruste ja tema asendusliikmeks volikogu aseesimees Vallo Kappak ning Lääneranna vallavanem Andres Hirvela ja tema asendusliikmeks vallavalitsuse liige Margus Källe.
» Otsustati tagastada Kristina Kuke poolt 30.03.2021. a volikogule esitatud vaie vaide esitajale.
Lääneranna Vallavolikogu järgmine Istung toimub 13. mail 2021. aastal.
   Rait Maruste Lääne Elu veergudel, et nende valimis- liidu loomise mõte oli pakkuda vanadele juhtidele konkurentsi. „Kui õnnestub, vahetame osa inimesi välja ning toome uut ja värsket rahvast sisse,” ütles ta toona. /.../
Lääneranna Teataja toimetus annab teada, et antud sõnavõttu on täismahus koos vastulausega võimalik luge- da Lääneranna Teataja veebilehelt ajaleht.laaneranna.ee
   ihula postipunkti asukohaks saab Lihula Keskraamatukogu (Tallinna mnt 25).
Postipunkt on prooviperioodil 04.–31. maini avatud: T–R kell 9.30–17.30; L 10.00–15.00 Alates juunist võivad kellaajad muutuda! Iga kuu viimasel reedel on postipunkt suletud!
TEATED
 Lääneranna Vallavalitsus
Aadress: Jaama 1, Lihula
Kontakt: 472 4630, vallavalitsus@laaneranna.ee
Hanila teeninduskeskus
Keskuse tee 3, Kõmsi küla tel: 477 2243
Koonga teeninduskeskus
Valla, Koonga küla tel: 447 3741
Varbla teeninduskeskus
Vallamaja, Varbla küla tel: 449 6680
Seoses Vabariigi Valitsuse kehtestatud piirangutega, palume nakkusvõimaluste minimeerimiseks Lääneranna Vallavalitsusest ning Hanila, Koonga ja Varbla teeninduskeskusest nõu, abi ja konkreetsete teenuste saamiseks võimalusel eelistada telefoni ja elektroonilist (e-kirja teel) suhtlemist. Juhul kui küsimuse saab lahendada üksnes kohaletulekuga, siis palume eelnevalt regist- reeruda vastava ametnikuga või üldtelefonil (e-kirja teel) kontakteerudes.
























































   12   13   14   15   16