Page 1 - Lääneranna Teataja 2021/38 ja Lumehelbeke 2021/2
P. 1

  Lääneranna valla ajaleht / Nr 4 (38) 2021
LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 4 (38) 2021
1
  Armas Lääneranna rahvas!
Soontagana maalinn
Foto: Kai Urb
Tulevikuplaane ja eelseisvaid teema- sid on laual igapäevaselt, kuid ühte artiklisse kõike mahutada pole võima- lik. Mõned märksõnad tuleviku- mõtetest:
» teame Virtsu rahva soovi kolida raamatukogu koolimajja ja saada tee valla sadamasse;
» Saulepi kogukonna mureks on seltsimaja katus, mis vajab remonti;
» pooldame vallavolikogu kolimist Lihula mõisahoonesse, sest valla- majas olevasse saali ei mahu külaliskuulajad (rahva huvi valla juhtimise vastu on suur, mida tõestab ka volikogu istungite otse- ülekannete jälgijate arv).
Tasakaalustatud areng
Kokkuvõtvalt peame oluliseks valla tasakaalustatud arengut, kus tähelepanuta ei tohi jääda ka meie väiksemate kohtade vajadused. Lisaks investeeringutele suuremates keskus- tes vajavad tähelepanu ka ülejäänud piirkonnad.
Üks ülioluline ja veel puudutamata teema on jätkuvalt koolireform – olgu siinkohal öeldud, et ühtegi kooli me sulgeda ei kavatse! Üldiselt on nii, et koole sulgevad ikka lapsevanemad ja seda oma otsustega, millisesse kooli oma järeltulijad pannakse. Valla osaks on välja töötada mõistlik õpi- laste miinimumarv koolis või kooli- astmes, millest alates hakkab volikogu vaagima antud haridusasutuse elu- jõulisust ja teeb siis ka vastava otsuse.
Soovin julgustada kõiki osavõtlikku- sele meie ühise valla tegemistes ja toimetamistes ning märkama ja tunnustama üksteist ka praegusel keerulisel ajal!
  Andres Hirvela
OLääneranna vallavanem
lles eelnevalt volikogu liige,
on väike kokkuvõte minu elukäigust juba varasemalt vallale- hes ilmunud.
Meeldetuletuseks, olen sündinud 3. oktoobril 1955 Koonga vallas ja esmase hariduse saanud Koonga Koolis. 1974. aastal lõpetasin Nõo Kesk- kooli ja 1979. aastal Tallinna Polütehni- lise Instituudi süsteemiinsenerina elektronarvutite alal.
Töötanud olen nii palgatööl kui ka ettevõtjana, kuid omavalitsuskogemus on mul juba 1996. aastast; Koonaga ja Sauga vallavanemana pea 18 aastat ning ülejäänud aja olnud volikogu liige Koongas ja Lääneranna vallas. Kui esmase tutvustamise ajal kirjutasin, et olen abielus, kahe lapse isa ja kahele lapsele vanaisa, siis tänaseks päevaks pean tegema paranduse, kuna lapse- lapsi on juba neli ja see teeb ainult rõõmu.
Toona tegi tulevikku vaadates muret, et toimuva haldusreformi käigus ei kaugeneks võim oluliselt rahvast ja vähene kultuurisündmuste hulk ning läbikäimine inimesi võõraks ei muu- daks, siis kahjuks tuleb tunnistada, et
Siseministeerium tunnustas Hanila Tuletõrje Seltsi
LK 4
Osale kampaanias ja võida ööbimine kahele
LK 9
Lihula postkontori asemel avatakse uus postipunkt
tänasel päeval suuresti nii ongi läinud.
Ja mitte niivõrd nelja endist valda ühendava uue valla suurusest tingi- tuna, vaid meist mitteolenevalt on elu löönud segamini haiguspuhang oma käskude ja keeldudega ning teinud juba teist aastat olematuks kultuurielu ja sotsiaalse läbikäimise võimalikkuse.
Eelarvest
Tulles tagasi tänasesse päeva, huvi- tab vallarahvast ikkagi see, millised on tulevikuplaanid. Laiemas plaanis saab öelda, et eelarve on vastu võetud ja seal kavandatud ja eelnevalt ette valmistatud investeeringud tuleb ka ellu viia.
Üheks suuremaks investeeringuks, kus arutelud alles ees seisavad, on Lihula Gümnaasiumi rekonstrueeri- mine, milleks on eelarvesse eraldatud 2 049 000 eurot riigipoolset toetust. Parimaks tulemuseks on vaja selgemat nägemust ja arutelu kooli tuleviku ja vajaduste kohta.
Oleme tegelenud valla ühe kõige keh- vemas seisus olevale Metsküla raama- tukogule võimalike alternatiivide otsi- misega. Arvestades hoone praegust seisukorda, on kohapealseid olusid mõttetu parandada ning valla arengu- kavast ja kohaliku kogukonna soovi- dest lähtuvalt toetame juurdeehituse tegemist koolile, et tähelepanu saaksid ka sealse kandi ammused ootused ja unistused.
Lihula elanikele ja kaudsemalt kogu vallarahvale, on valminud uus ja rohkete võimalustega Lihula tervise- keskus. Küll aga peame eellepingutest olenemata kiirustama siiski vajaliku arvu perearstide kaasamise ja tööks vajaliku juhtimismudeli leidmise ning käivitamisega, et mitte sattuda olukorda, kus tekib oht riigipoolse investeeringu tagasiküsimiseks.
       LK 14
 UUDISED INTERNETIS ajaleht.laaneranna.ee
   Fotod: Raahel Apsalon































































   1   2   3   4   5