Page 8 - Lääneranna Teataja 2019-21
P. 8

  8 LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 21 / OKTOOBER 2019 Tiina Markus ja Siivi Jõgi on
HARIDUS
Aasta põhikooliõpetaja – Siivi Jõgi
Õpetaja Siivi Jõgi on pühendunud oma elu eesmärgile: teha matemaatikast ja keemiast õpilastele loogiliselt arusaadav aine, hõlbus abimees ja eduelamusi pakkuv õpiprotsess.
Juba õpetaja Siivi matemaatikaklassi füüsilises keskkonnas on näha tema pühendumist: omaalgatuslikult, suuresti ka omal jõul ja lähtuvalt oma nägemusest on ta teinud korda matemaatikaklassi, mida käiakse imetlemas kaugemaltki. Tema aineid, matemaatika ja keemia, käsitletakse tavali- selt keerulistena ja justkui erilisi väljakutseid pakkuvatena – ent siin peitubki tema Õpetaja-anne: teha aine selgeks, lähtudes iga õpilase individuaalsetest võimetest, oskus- test ja motivatsioonist. Ta leiab aega igaühe jaoks, olgu need matemaatikaolümpiaadidel osalejad, raskustega ainest läbi murdvad või matemaatikakartusega nakatunud õpilased. Õpetaja Siivi on meeskonnamängija igas mõttes – olgu see õpilaste loovtöö, kus ta on ise rühmajuht, nõuandja ja suurim ergutaja; või kooli arendusprojektides osalemine, nt kooli juhtkonna liikmena on õpetaja Siivi hinge ja südamega panustamas sellesse, et Virtsu Koolis juurutataks uuendusi ning samas säilitataks vahvaid traditsioone. Õpetaja Siivil täitus tänavu augustis 25 aastat järjekindlat, tulemuste rohket ja austusväärset tööd Virtsu Koolis.
 Pärnumaa parimad haridustöötajad
Kolmapäeval, 2. oktoobril tunnustati Pärnu Riigimaja suures saalis Pärnumaa parimaid haridustöötajaid. Lääneranna vallast olid Pärnumaa Omavalitsuste Liidu
üldkogu esimehe Andres Metsoja ja hariduskomisjoni esi- mehe Arno Peksari pidulikule vastuvõtule kutsutud kaks Virtsu kooli õpetajat, Tiina Markus ja Siivi Jõgi, kes said tunnustatud kui aasta klassi- ning aasta põhikooliõpetaja.
Pärnumaa Omavalitsuste Liit jätkas traditsiooni ning juba hiliskevadel valis hariduskomisjon üleriigilisele tunnus- tusüritusele “Eestimaa õpib ja tänab” esitatud kandidaatide hulgast välja Pärnumaa parimad haridustöötajad. Lääne- ranna vallast tunnustati kaht õpetajat.
Aasta klassiõpetaja – Tiina Markus
Õpetaja Tiina Markus on entusiastlik, jäägitult õpilas- tesse uskuv, innukas õppija ja õpetaja ning oma tegudega eeskuju andev klassiõpetaja. Õpetaja Tiina on 3. ja 4. liit- klassi klassiõpetaja, lisaks 5. klassi juhataja, tema klassis on ka erivajadustega lapsi.
Õpetaja Tiinal on hämmastav oskus jälgida kõike klassis toimuvat, sekkuda õigel hetkel ja aimata ette, mida õpilas- tel võib vaja minna järgmisel sekundil. Ta on olemas võrd- selt nii nendele, kes olümpiaadidel käivad ja aineid len- nult haaravad, kui ka neile, kelle jaoks õppimine tähendab keskmisest raskemat tööd. Julgustuse ja järjekindla usuga õpilaste võimetesse on ta suutnud panna tööle ka need õpilased. Õpetaja Tiina kaasab oma õpilasi igasse uudsesse õpitöövormi, olgu see gümnastika, rütmika, joonistamine, laulmine või füüsiliselt kurnav matk – ta on alati esimene, kes uut, tundmatut ja põnevat proovib. Seost “mõte-tegu- tagajärg” õpetab õpetaja Tiina oma õpilastele maast mada- last. Tema peamine tugevus on töömeetod – arutelu, diskus- sioon, vahel ka vaidlus lapsega –, kus mõlemal osapoolel on õigus oma arvamuseks, aga ka kohustus teist ära kuulata.
Augustis täitus 30 aastat hetkest, mil õpetaja Tiina asus tööle Virtsu Kooli. Tema innukus, pühendumus ja entu- siasm ainult kinnitavad: uue õppimine ja omandamine on ainult isikliku motivatsiooni küsimus – ja õpetaja Tiinal seda jagub!
     Lihula Gümnaasiumi abiturientide ball on Eestimaa parim edulugu 2019
Koolid ja lasteaiad on täis lugusid, kus põnevus ja seotus päriseluga on tihedalt lõimitud õppekavaga. Selleks, et lood parimatest ettevõtlikest tundidest, projek-
tidest või muudest tegevustest jõuaksid suurema hulga huvilisteni, korraldatakse maakondlikul ja üle-eestilisel tasandil haridusprogrammi “Ettevõtlik kool” raames edu- lugude konkurssi “Õppimine on põnev”.
Pärnumaa koolid on edulugude konkursil osalenud alates 2014. aastast, tänavu kandideeris maakonna parima tiitlile koguni 13 edulugu seitsmest haridusasutusest, nende seas Virtsu Kool ettevõtlusõppelaagritega ning Lihula Gümnaa- sium heategevusliku viimase koolikella balliga. 8. oktoobril STRAND SPA ja Konverentsihotellis toimunud Pärnumaa noorte inspiratsioonipäeval tunnustati maakonna pari- maid. “Pärnumaa parim edulugu 2019” tiitli ja edasipääsu üle-eestilisele lõppvõistlusele, mis leidis aset 17. oktoobril Paide Muusika- ja Teatrimajas, pälvis Lihula Gümnaasiumi projekt “Heategevuslik viimase koolikella ball”.
“Parim koostöö partneriga” – Lihula Gümnaa- sium “Heategevuslik viimase koolikella ball”
Haridusprogrammi “Ettevõtlik kool” traditsioonilisele edu- lugude konkursile “Õppimine on põnev” laekus sel aastal 106 edulugu 13 maakonnast. Iga maakonna kolm edukamat pääsesid edasi üle-eestilisse finaali. Selleks pandi kokku väärikas žürii, kes valis omakorda välja 15 kõige silmapa- istvamat lugu, mis jõudsid lõppvooru. Viie kategooria kolme sündmuse paremusjärjestus selgus publiku kaasabil Haridusfestivalil 17. oktoobril Paide Muusika- ja Teatrima- jas.
Kategoorias “Parim koostöö partneriga” võitis esikoha Lihula Gümnaasium “Heategevuslik viimase koolikella ball”.
Tiina Markus, Stanislav Nemeržitski ja Siivi Jõgi. Foto: Haide Rannakivi














































































   6   7   8   9   10