Page 13 - Lääneranna Teataja 2019-21
P. 13

Varbla raamatukogu
» Iga kuu teisel ja neljandal N Kirjanduslik jututuba Lisainfo ja registreerimine: varblark@laaneranna.ee või 449 6684
Vatla rahvamaja
Ringide lisainfo ja registreerimine: vatlarm@laaneranna.ee või 477 9213
» E kell 15.30 Naisansambel Vatla mõis
Ringide lisainfo ja registreerimine: vatlarm@laaneranna.ee või 477 9213
» E–R, raamatukogu lahtiolekuajal Keraamika tuba
» T kell 16.00–21.00 Õmblusring
HEA AJALEHE LUGEJA!
Kui Sa korraldad mõnd spordi-, käsitöö- või muud huviringi, millest võiksid olla huvitatud ka teised meie valla elanikud, anna sellest julgelt märku spordi- ja noorsootöö spetsialistile annika.urbel@laaneranna.ee.
LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 21 / OKTOOBER 2019 13 Vatla spordihoone
Ringide lisainfo ja registreerimine: vatlarm@laaneranna.ee või 477 9213
» T ja N kell 16.30-19.00 Lauatennis lastele ja täiskasva- nutele
» T kell 12.00 Eakate võimlemine Virtsu kool
» T kell 19.00 Lääneranna harrastussportlaste korvpalli- trenn.
Lisainfo ja registreerimine: 5565 9247 (Mairo Kanter)
» K kell 16.30–18.00 Sulgpall ja lauatennis täiskasvanutele. Lisainfo ja registreerimine: virtsukool@laaneranna.ee või 5346 9144
» R kell 19.00 Lääneranna Võrkpallimeeskonna treening Lisainfo ja registreerimine: 526 7097 (Harli Käärt)
        Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi
SPORT
Kooli ründaja Kaido Klaamas, ise seljaga värava poole olles kannaga kiiresti pealelöögi tegi. Kõigile ootamatult lendas pall võrku ja Virtsu Kool oli võitud maakonna meistritiitli ja koha vabariiklikul finaalturniiril. Sellest hakkas lumepall veerema ja nüüd oleme tähistamas klubi 25. aastapäeva.
Peol võttis nüüd veerandsada aastat hiljem tänukirja teiste seas vastu ka Kaido Klaamas. Lisaks premeeriti klubist välja kasvanud jalgpallureid, kes jõudnud mängida erinevate vanusegruppide noortekoondistes, Eesti meistrisarjas, aga ka rannajalgpallikoondises. Nii said tänukirja kätte Virgo Vallik, Rocco Mõtt ja Priit Mäeorg. Kahjuks mitmed teised jalgpallurid kahjuks kohal ei olnud. Kõiki klubis treenivaid jalgpallureid peeti meeles kingitustega. Eraldi tunnustati klubi U14 meeskonda, kes esindas LLJK käesoleval aastal Eesti noorte meistrivõistlustel. Lisaks tunnustati toetajaid, koole ja abilisi. Eraldi tänati Pärnu JK Vaprust, kuhu meie noored peale kasvatajaklubis treenimist suurde jalgpalli siirduvad. Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi eriauhinnad läksid kolmele aasta jalgpallurile: Paul Lomp, Geron Noor ja Ken-Indrek Klimpuš. Suurima väravaküti tiitli võttis vastu Keiro Ristikivi.
Kuna Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubis harrastatakse ka kergejõustikku, autasustas klubi selle spordivaldkonna parimaid. Neidudest osutus aasta kergejõustiklaseks Maria Reks, heade tulemuste eest sai auhinna ka Eliise Kolõtšev. Noormeestest aga Kevin Leemets ja Keiro Ristikivi. Kõik nimetatud noored näitasid lõppenud hooajal Eesti noorte tipptasemel tulemusi. Muidugi jagus õnnitlusi ka klubile,
tähistas 25. aastapäeva
Jaanus Getreu
Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi tegevjuht-treener
Viimased 12 aastat on Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi hooaja lõppedes kokku võtnud kogu oma jalg- pallipere, kutsunud pidulikule koosviibimisele noored jalgpallurid, nende vanemad ja mitmed endised mängijad, toetajad, abimehed ja lihtsalt klubi suured sõbrad. Reedel, 4. oktoobril toimunud hooaja pidulik lõpetamine oli aga juubelihõnguline ja tähelepanuväärne.
2019. aasta hooaja lõpetamisega koos tähistati ühtlasi ka klubi 25. aastapäeva ja Eesti noorte meistrivõistlus- tel mängimise 20 aastat. Kokku oli Lihula Gümnaasiumi söögisaali tulnud 120 inimest, kes kõik ühel või teisel moel klubiga tihedalt seotud.
Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi jalgpallitöö sai alguse 1. oktoobril 1994 Virtsu Koolis, ajal mil nende ridade autor andis samas koolis kehalise kasvatuse tunde. Toona liitus trennidega 10 kohaliku kooli õpilast. Veerandsaja aasta jooksul on aga klubis treeninud üle 2000 tüdruku-poisi ja Eesti noorte meistrivõistlustel on mänginud peaaegu 40 noortevõistkonda.
Klubi sünd on aga tegelikult vägagi omapärane ja lausa kultuslik. Nimelt toimusid samal, 1994. aasta sügisel Nõval, Läänemaa Koolispordi Liidu meistrivõistlused 6.–7. klas- side jalgpallis. Finaalis mängisid Virtsu ja Nõva. Lisaks maakonna meistritiitlile oli mängus ka pääse samal sügisel alguse saanud Snickers CUP jalgpalliturniiri finaali Vil- jandisse. Käis maakondliku finaali viimane mängusekund ja kohtunik oli juba lõpuvile andmiseks valmis, kui Virtsu
 




































































   11   12   13   14   15