Page 16 - Lääneranna Teataja 2019-18
P. 16

    16 LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 18 / JUUNI 2019
JUULI
LIHUL A
1. SUITSVAD RÕÕPAD
Raudtee 10, Lihula / 12.00–18.00
Menüüs: suitsukala
Kalakohvik Suitsvad Rõõpad sündis Lihula kohvikutepäeva raames kolm aastat tagasi. Plaan oli pakkuda inimestele ahjusooja suitsukala, kuna paljudel puudub selline võimalus. Oleme kuulnud, et nii mônedki külastajad tulevad sel päeval just meie pärast vanasse heasse Lihulasse. Tulge meile, meil on mõnušš!
2. LILLELINE LIHULA
Tallinna mnt. 25, Lihula / 10.00–13.00 (kui rahvast jagub, siis kauem)
Menüüs: lilledega kaunistatud koogid ja soolased suupisted
Lihula keskel asuv kohvik pakub magusaid ja soolaseid suupisteid ning proovida saab tikkimist. Kohviku naiskonna moodustavad Lihula Lilltikandi Selts ja Lihula raamatukogu, seega on raamatukogu ruumides avatud käsitöönäitus “Memme-taadi pärand elab”. Külla on lubanud tulla ka kirjanik Heli Künnapas.
3. JAANI KÕRTSI KOHVIK
Tallinna mnt 8, Lihula / 10.00–18.00
Menüüs: rohkelt värskeid marju ja puuvilju
Sel aastal panevad Jaani kõrtsi hoones seljad kokku Eve kohvik ja Pärna kohvik. Menüüsse kuuluvad kindlasti eelmiste aastate külastajate suured lemmikud – jäätis, brownie, kiluvõileivad, võileivatordid jpm. Sel aastal asume Lihula peatänava ääres, kus saab igaüks meelepärast kehakinnitust nautida jahedas siseruumis või õues katuse all. Soodsatel tingimustel saab teha lõbusõitu vana tuletõrjeautoga.
4. BÜTTNERI HOOVIKOHVIK
Tallinna mnt 9a, Lihula / 19.00–24.00
Menüüs: midagi soolast ja midagi magusat, seltsiks midagi haput ja midagi kibedat
Pakume hubast õhkkonda, sinna juurde koduseid hõrgutisi ja kõike seda mõnusa muusika saatel.
5. TAPAMAJA GALERII
Tallinna mnt 7, Lihula / 14.00–20.00
Menüüs: vaimutoiduks igasugu kunsti ja ihule turgutuseks kohvi
Tapamaja Galeriis võib teid oodata mitu üllatust, aga nad võivad ka tulemata jääda või saabuda koos teiega. Kindlasti on
kohal kunst, kanad ja kohv. Kohv on hea, kanad on kirjud ja kunst võib ilmutada end kas kokakunsti, mustkunsti, muusika tegemise kunsti või mõne teise oskuse meisterlikus tasemes. Päeva lõpuks läheb pidu järjest paremaks - kell 19 alustab esinemist Eesti Ukuleleorkester!
6. VALGE LIILIA
Lihula mõisamägi / 10.00–15.00
Menüüs: värsked, kodumaised ja pisut metsikud maitsed
Kohvik Valge Liilia pakub toitu, mida kaitseliitlased ja naiskodukaitsjad ka ise õppustel söövad: värsket, kodumaist ja natuke metsikut. Ka janu saab kustutatud igale ilmale vastavalt. Kaitseliidule kohaselt on vaatamiseks ja katsumiseks väljas meie tehnika, millega saab teha ehk ka sõitu. Kohviku töös ja ettevalmistuses osalevad kaitseliitlased, naiskodukaitsjad, noorkotkad, kodutütred, Politsei- ja Piirivalveamet, Päästeamet ning Hanila Tuletõrje Selts, seega leiab meie kohvikus tegevust terve pere.
7. GREENCUBE MAJATEHASE KOHVIK
Valuste tee 7, Lihula / 11.00–16.00
Menüüs: ulukiliha
Sel aastal püüab Greencube’i majatehase kohvik kliente kasvõi jooksujalu tarvitamiseks mõeldud taskukohase tänavatoiduga, mis võib maitsemeele hellitamiseks pakkuda konkurentsi mistahes peenele roale. Meie lettidelt leiab ulukilihaga täidetud takod ning rebitud sealihaga miniburgerid. Kindlasti ei puudu ka igal eelneval aastal tuntust kogunud krevetid.
8. KUNST MAA-AIAS
Koka talu, Valuste-Sipa tee, Valuste küla / 11.00–14.00
Menüüs: jäätis, vahvlid, tee ja kohv
Avastad kunsti siin ja seal, kui jalutad maa-aias. Lastel on võimalus mängida kunstnikku.
9. OIDREMA VEETORN
Veetorni, Oidrema küla / 19.00–23.00
Menüüs: grilljuustuburger, rebitud lambaliha vrapp, tapase laevuke, purgimagustoit ja kokteilid
Oidrema veetorni veetlev seltskond võtab külalisi vastu romantikaga. Meeleolu loob mahe duett päikeseloojangu ja elava muusikaga, tähistaevale taustaks keerutab plaate diskor. Kõhtu täidavad kohalike tootjate ja kokkade köögist saabunud maitseküllased road ja janu kustutab originaalne joogikaart. Oidrema veetorniromantika ootab!
10. KODUPAIGA
Kirbla rahvamaja, Vana tee 11, Kirbla küla / 13.00–18.00
Menüüs: erinevad läätsetoidud, pannkoogid, küpsisemagustoit
Kirbla küla on suurepärane paik, kus kohtuda sõpradega ja kuhu tulla perega. Miks mitte teha väike jalutuskäik astangul ja nautida imelist vaadet ning seejärel juua kohvikus tass kohvi ja maitsta kirblakate tehtud hõrgutisi. Suurem osa kohvikus pakutavast on valmistatud kodupaigas kasvanud toorainest või on meie kodukohas väga armastatud. Kodupaiga jahimehed avavad jahitrofeede näituse ning meele teevad rõõmsamaks kaks kontserti kell 14.00 ja kell 16.00.
                                            Kohvikutepäeva Facebook leht: www.facebook.com/lihulakohvikutepaev






















































   14   15   16   17   18