Page 10 - Lääneranna Teataja 2019-18
P. 10

10 LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 18 / JUUNI 2019
Pärnumaa Omavalitsuste Liit tunnustas tublimaid õpilasi ja
 õpetajaid
Pärnumaa Omavalitsuste Liit (POL) korraldas 6. juunil tänupäeva Pärnumaa tublimatele õpilastele. Lääne- ranna vallast oli peole palutud 13 õpilast ja kaks õpetajat.
Varbla Kool
Kateriin Schär on mitmekülgne ja andekas VI klassi õpilane. Kui ta midagi käsile võtab, tuleb see tal ka hästi välja. Õppetöös on ta kohusetundlik ja teadmishimuline ning on kooli esindanud mitmel olümpiaadil. Peale õppi- mise on ta tegev koolilehe toimetuses ja tegeleb aktiivselt õpilasesinduses. Kateriin on ka tubli laululaps.
Kerttu-Kätriin Kepp õpib V klassis. Õppimine läheb tal hästi, peamiselt neljadele-viitele. Kõige paremini läheb kunstis, kehalises kasvatuses ja tööõpetuses. Kerttu-Kät- riin on rõõmsameelne, lahke ja sõbralik, ta on tore kooli- ja klassikaaslane. Ta osaleb alati aktiivselt kõigil koolis ja ka väljaspool kooli toimuvatel üritustel. Ta kuulub Varbla kooli õpilasesindusse.
Õpetaja Kersti Rohtväli on kooli muusikaõpetaja. Kerstita ei toimu koolis ühtegi kontserti ega pidu. Kooli kontserdid üllatavad alati erinäolisusega. Vaatamata kooli väiksusele suudab Kersti pidudel esinema panna praktiliselt kogu kooli. Kersti juhendab Varblas ka täiskasvanute lauluringe. Nii et muusika ongi üks Kersti elu oluline osa.
Lihula Gümnaasium
Lii Urb õpib X klassis igapäevaselt ainult viitele. Õpib kohe nii hästi, et sel õppeaastal on ta maakondlikel olümpiaadidel saavutanud eesti keeles, keemias, matemaatikas ja füüsikas I koha, geograafias ja bioloogias III koha. Lisaks õppimisele on ta võidukas mälumängus nii maakondlikul Varial kui kooliturniiril Mälugigant. Lii kuulub nii Lääneranna valla noortevolikogusse kui ka Lihula kooli õpilasesindusse, kor- raldades seal noortele erinevaid üritusi.
Silver Nikkel on Pärnumaa parimate vastuvõtul teist korda, sest endiselt on ta tubli õppur, kes osaleb pea kõigil ainevõistlustel. Tänavu on tema parimad saavutused I kohad füüsikas, bioloogias, keemias ja geograafias. Vaba- riiklikel olümpiaadidel on ta osalenud loodusteadustes, füüsikas, viimati geograafias, kus saavutas III järgu diplomi. Silver on tubli noorkotkas ning mängib Kaitseliidu Lääne maleva orkestris.
Liisa Raavel on abiturient, kes igapäevaselt õpib ainult viitele, kuid õppimise kõrvalt jõuab Hunt Kriimsilmana tegeleda paljude erinevate tegevustega. Kooli õpilasesin- dusse on ta kuulunud neli aastat. Häid saavutusi on Liisal nii olümpiaadidelt kui ka ainevõistlustelt. 2018. aasta lõpul jõudis ta vabariikliku konkursi Hea Eeskuju finalistide hulka, järgmisel Lahedal Koolipäeval on ta juba konkursi projektijuht. Liisa on Lääneranna valla noorte eestvedaja, olles valla mitme noorte ühisürituse korraldaja, samuti algatas ta kohaliku noortevolikogu kokkukutsumise. Aja- kirjanduses laia kajastust leidnud heategevusballil oli ta üks peakorraldajatest.
Õpetaja Pilvi Kase on Lihula Gümnaasiumi rahvatantsu- õpetaja. Mõne aastaga on ta tantsima pannud kogu kooli. 2017. aasta noorte tantsupeol osales ta 4 rühmaga, täna- vusele eriti tiheda konkurentsiga juubelipeole pääses Lääneranna vallast ainsana Pilvi juhendatud 7. klassi tant- surühm. Tänavu tegutseb koolis 7 tantsurühma. Kõikide rühmade uhked rahvariided on samuti Pilvi kätetöö. Juba
kaks aastat on ta veebruarikuus korraldanud koos spordi- õpetajaga ülekoolilise talvise tantsupeo, mil kooli hoovis tantsib kogu koolipere 1.–12. klassini, kõik õpilased uhketes rahvariietes. Lihula kooli üks nägudest on Pilvi rahvatantsu nägu.
Koonga Kool
Seitsmendik Jane Burk on tubli, hoolas ja kohusetundlik õpilane. Ta on esindanud kooli erinevatel olümpiaadidel ja viktoriinidel. Ta on aktiivne noorteühing Eesti 4H liige. Vabal ajal meeldib talle tegeleda fotograafiaga ja ta osaleb ka fotograafia huviringi tegevuses. Jane on meeldiv, sõbra- lik ja abivalmis klassikaaslane.
Kaisa Mitt on eeskujulik ja alati väga heade õpitulemustega VII klassi õpilane. Ta laulab kooli tüdrukute ansamblis ja kuulub maakonna 4H laulukoori koosseisu, mis ka suvel laulupeole läheb. Kaisa on alati valmis esindama kooli eri- nevatel võistlustel ja viktoriinidel. Ka koolis toimuvatel üri- tustel on ta aktiivne kaasalööja ja abiks organiseerimisel. Ta on aktiivne, sõbralik ja rõõmsameelne klassikaaslane.
Lõpe Kool
Üheksandik Kristjan Jaak Kangur on kohusetundlik, töökas ja motiveeritud headele tulemustele. Ta on esin- danud kooli erinevatel olümpiaadidel, viktoriinidel ja võist- lustel. Kristjan Jaagul on lai silmaring, kuna talle meeldib väga lugeda. Eriti huvitab teda ajalugu. Vabal ajal tege- leb spordi ja muusikaõpingutega. Sel õppeaastal saavutas vene keele luulepäeval maakonnas III koha. Ta on aktiivne Noorteühing Eesti 4H liige ja on osalenud Lääneranna valla noortevolikogu töös. Osales projektis Change Makers Aca- demy 2019 ning rahvusvahelises maanoorte vahetuspro- grammis.
IX klassi neiul Karmen Pikkmetsal on väga head tulemused õppetöös ja ta on kooli esindanud erinevatel olümpiaadidel, viktoriinidel ja võistlustel. On avatud kõigele uuele ning üritustel aktiivne kaasalööja. Karmen on mitmete pro- jektide algataja oma vallas, koolis ja ka kodukülas. Ta on aktiivne tegutseja Noorteühing 4H-s, juhib juba neli aastat presidendina oma kooli klubi, on Pärnu maakonna noorte- juhatuse esimees ning üle-eestilise noorteaktiivi president. Juhib Lääneranna valla noortevolikogu tööd ning on vali- tud kaasõpilasi esindama Lõpe Kooli hoolekogusse. Karmen valiti MTÜ Pärnumaa Kodukandi poolt oma aktiivse töö eest kogukonnas ja Eestis aasta maanooreks. Karmenile omistati ka Hea Eeskuju 2018 finalisti tiitel.
Kõmsi Lasteaed-Algkool
Kai Urb on tegus V klassi õpilane. Ta osales hästi mate- maatika, arvutiõpetuse, eesti ja inglise keele olümpiaadil. Sel õppeaastal võtsid Kõmsi õpilased osa Lääneranna valla koolide ettevõtlusprojektist, kus Kai pakkus välja mitmeid huvitavaid ideid ja võimalusi nende teostamiseks. Projekti lõpuks valmis Kõmsi Noortekeskuse kööginurga ideeka- vand. Kai jõuab käia ka Lihula Muusika- ja Kunstikoolis.
Virtsu kool
Eerik Pank on Lääneranna valla üks tituleeritumaid noor- sportlasi, ja seda lausa kahel erineval spordialal. Rallisõidus on ta EAL Rahvaralli karikavõistluse võitja 2018, sellele eelnenud, 2017. aastal sai üldarvestuses kolmanda koha.
 










































































   8   9   10   11   12