Page 14 - Lääneranna Teataja nr6-2018
P. 14

 14 LÄÄNERANNA VALLA TEATAJA / Nr 6 / MAI 2018
Kohvik Valge Liilia, Lihula mõisa parempoolne
tiib, avatud kell 10–16
Naiskodukaitsjad pakuvad söögipoolist, mis on tehtud siinse piirkonna esimese naiskodukaitsja Helene Veskeri retsep- tide järgi. Kaitseliit tutvustab oma tegevusi näituse ja teh- nika väljapanekuga. Noorkotkad ja Kodutütred korraldavad tegevusi pere pisematele. Kavas on ka üllatusi!
Lilleline Lihula, Tallinna mnt 25, avatud kell 10–13*
Pakume lilledest inspireeritud ja valmistatud roogasid, mis on lilledega kaunistatud. Raamatukogu ruumides on välja- panek Lihula Lilltikandi Seltsi meistri Maie Roosi tekkidest. Tähistamaks EV100 paneb raamatukogu juhataja oma 4000 esemelisest kogust välja eri maade vaadetega šokolaadi- paberite näituse. Iga soovija saab kätt proovida tikkimises – avatud on tikkimisteraapia lauake.
Marta Õunaaed, Jaama 25, avatud kell 12–18*
Kolmandat hooaega avatud Marta Õunaaias ei puudu ka see- kord menüüst krevetitäidisega ahjukartul. Kindlasti tuleb veel mõni idamaiste roogade üllatus. Jahutav Pina Colada ja Margarita tõstavad tujukest ning Triini maitsvad muffinid ootavad söömist. Kell 14.00 saab tangomuusika saatel mõned tantsudki teha.
Pärna kohvik, Pärna 7, avatud kell 10–16*
Teist aastat avatud lastesõbralikus Pärna kohvikus paku- takse külalistele erinevaid hõrgutisi – kiluvõileivast sefii- rini. Pere pisematel on võimalus veeta lõbusalt aega batuudil ja mänguväljakul.
Pätsu kohvik, Tallinna mnt 1a, avatud kell 11–16*
Pätsu kohvik tervitab Teid hea kohvi ja maitsvate rooga- dega. Saateks Iren Sieberki laululaste laul ja tantsutüdru- kute-poiste toredad tantsud, lisaks on oodata üllatusesinejat. Käsitööhuvilistel on võimalus osaleda ehete valmistamise töötoas.
PiPe lilleaed, Tallinna mnt 59, avatud kell 11–14
Pireti aia lilled avavad oma õied taas kord lilleilu nautle- jatele. Külastajate rõõmuks on kavas ka mõned suuremad ja väiksemad üllatused. Tule kohale ja avasta ise!
Suitsukala kohvik, Tallinna mnt 18, avatud kell 10–18*
Kipperi Kala OÜ on Lihulas tegutsev ettevõte, mille tooteva- likus on u 20 erinevat toodet, mida valmistatakse kohapeal. Ka tänavu paneb ettevõtte toimekas tiim seljad kokku ning pakub kohvikutepäeva külastajatele parima kvaliteediga kalaroogasid ning nende kõrvale ka miskit teravat.
Suitsvad Rõõpad, Raudtee 10, avatud kell 10–17
Suurima rõõmuga toimetame Lihula kohvikutepäeval teist aastat järjest ka meie. Pakume ahjusooja suitsukala, tummist kalasuppi, erinevat joogikraami. Head muusikat ja mõnusat olemist.
KULTUUR
Teeõhtu Tapamajas, Tallinna mnt 7, avatud kell 17–20
Kell 19 kuuleb tapvalt head karmoška- ja viiulimuusikat Claudia ja Mirjami esituses. Kes istekohta soovib, peaks varem kohal olema, aga tantsukohad ongi paremad. Süüa ja juua saab ka, midagi erilist ei ole, kuid see-eest on kõik kole kallis.
Tegeluskohvikud, Lihula mõisa vasakpoolne tiib, avatud kell 10–15
» Politsei- ja Piirivalveameti telgis on fookuses kerg- liiklus: saab lahendada ristsõnu ning mängida liiklus- teemalist mängu.
» Maanteeamet paneb rõhku turvavarustuse kasuta- misele sõidukis ning viib läbi vastavasisulised töötoad.
» MTÜ Pärnumaa Merepääste südameteema on ohutus merel: külastajad saavad proovida, kui keeruline on päästevesti merel olles selga saada.
» Lihula Päästekomando toob kohale tuletõrjeauto – uudistamist jagub nii suurtele kui ka väikestele.
» Hanila Tuletõrjeselts õpetab kõiki huvilisi, kuidas kasutada tulekustutit ning tulekustutustekki, igaüks saab harjutada kätt päästerõngaga ja viskeliini loopi- mises.
» Kohal on merepäästepaadid, ATV ja tuletõrjeautod. Kohvikud külades:
Kirbla küla 500, Kirbla rahvamajas, avatud kell 11–16
Külapäeval avatavas Kirbla küla 500 kohvikus saab nautida head kohvi, maitsvaid kooke ja suupisteid. Lisaks pakutakse janu kustutamiseks kohalikust toorainest glögi. Tegevusi jätkub kogu perele. Kavas seltskondlikud spordivõistlused, mängud lastele, kontsert jpm. Avatud käsitöönäitus.
Marutalu kohvik, Keemu küla, Maru talu, ava- tud kell 12–17
Meie kodukohviku menüüs segunevad ehedad Ameerika ja Euroopa maitsed pisukese Aasia nüansiga. Mekkimist ootavad mõnusad burgerid lihasõpradele ja taimetoitlastele, aasiapärased suupisted ja maiustused. Meeli saab ergutada kohvi ja vürtsika masala teega. Lapsi rõõmustavad batuut, kiiged ja muud lõbustused. Meie talu asub Keemu sadama lähedal, nii et sooja ilma korral on tagatud ka suplusmõnud. Oled oodatud!
Tuudine Turgutus, Tuudi küla, koolimaja õues, avatud kell 17–20
Kohvik Tuudine Turgutus pakub erinevatele maitsemeeltele huvitavaid maitseelamusi, mille hulka kuuluvad soolased, magusad ja muusikalised ampsud. Kohvikus olemise teevad mõnusamaks kohalikud pillimehed. Tegevust jagub ka lastele.
                          
































































   12   13   14   15   16