Page 12 - Lääneranna Teataja nr6-2018
P. 12

 12 LÄÄNERANNA VALLA TEATAJA / Nr 6 / MAI 2018 KULTUUR Südasuvine nädalalõpp Varblas üllatab külastajaid
 mitmekesise kultuuriprogrammiga
Nädalalõpp Varblas, mis tänavu toimub 14.–15. juulil, on pika traditsiooniga üritus, mis esimest korda toimus juba 2011. aastal. Kahepäevasel üritusel saavad
inimesed külastada käsitöö- ja omatoodangulaata, sim- manit ning kirikukontserti. 2016. aastal lisandusid pro- grammi õuekohuvikute külastused.
Laupäev, 14. juuli
Kell 10 algab Uue-Varbla muuseumi õuel käsitöö- ja omatoodangulaat, kus viiakse läbi küpsetiste võistlus “Rullbiskviit” ja võistlustööde degusteerimine. Meele- olu loob akordionipoiss. Lisaks toimub õnneloos, lastele on batuut. Kauplejad ja küpsetajad saavad registreeruda telefonil 5650 4414 või ivi.kask@gmail.com
Kell 11–15 on vallamaja väikeses saalis avatud näi- tused: Saulepi-Varbla-Vatla-Paadrema nobenäppude kootud sokinäitus “Sajajalgse sada sokki” ja Vatla Mõisa keraamikaringi “Sada pitsi keraamikas”.
Kell 11–15 Varbla Kooli staadionil õpetlikud ja huvita- vad töötoad, mida viivad läbi Politsei- ja Piirivalveamet, Maanteeamet, Pärnumaa Merepääste MTÜ. Lapsi rõõmustab Lõvi Leo.
Kell 21–02 Matsi sadama vanas paadikuuris simman. Esineb ansambel Hark. Piletid müügil kohapeal hinnaga 5 €. Avatud puhvet
“Ampsu teel mööda Varblat” – avatud on järg- mised õuekohvikud:
Kahvatu kõrtsi kodukohvik, Paatsalu küla, Kahvatu kõrtsi talu, avatud kell 10–18
Pakume soolast ja magusat nii Kahvatu kõrtsi köögist kui ka ümberkaudsetest taludest. Tule ja joo oma hommikukohv, võta lõunane kehakinnitus või õhtune amps meil! Kont- sert kell 14. Muusikaliselt võõrustab Veronika Portsmuth ja solistid. Lapsi ootavad liivakast, kiiged ja mängunurk. Kaasa saab osta talukaupa ja käsitööd nii meilt kui meie naabritelt. Avatud on taaskasutusnurk.
Muuseumi kohvik, Aruküla, Uue-Varbla Muu- seum, avatud kell 10–16
Menüüs laadasupp, kodused lihapirukad, kilupirukad ja eri- nevad magusad koogid.
Sadama kohvik, Paatsalu Puhkekeskus, ava- tud kell 11–17
Menüüs soe toit, soolased ja magusad suupisted, kasutades head ja paremat mis ümbruskond meile pakub. Kohvik nii maal kui ka merel, ole valmis väikeseks mereretkeks.
Suvitaja supiköök, Rädi küla, Tiksu talu, ava- tud kell 11–17
Menüüs on kolme kala supp, mida meri annab. Õite mõnus kehakinnitus ehk õllesupp ja jahutavad suvejoogid.
Kolme Pärna Kohvik, Matsi küla, Niinepuu talu, avatud kell 12–18
Pakume head kohvi, värskeid saiu ja pirukaid. Müügil ka lambaliha ja lambanahad. Kaardimakse võimalus.
Popi kohvik, Rannaküla, Laasma talu, avatud kell 12–17
Menüüs on koogid, mida küpsetasid meie esivanemad ja ka tänapäeva popid maiustused. Liina imehead alkoholi- vabad kokteilid ja veinid Aare veinikeldrist. Anneli ime- lised käsitöövaibad Hiiumaalt. Mareti ja Terje keraamika. Ja loomulikult kaunis-kaunimaks aloe vera kosmeetika otse Gran Canarialt! Meeleolu pakuvad pillimehed!
Puugi sadamakohvik, Rannaküla, Puugi, ava- tud kell 12–17
Menüüs on kalatoidud ja muud mereannid viiel erineval moel: mehine kalasupp Varblavete kalast, suitsukala, eri- nevad soolased suupisted kalast ja natuke ka lihast. Puh- keküla naturaalne põisadrusalat (jagame ka retsepti) jms. Huvilistele saame korraldada paadiretke merele.
Roosi ja Roosa romantiline kohvik, Aruküla, Lubjamäe, avatud kell 12 kuni külalisi jätkub
Menüüs on šašlõkk, kartulisalat, tordid, küpsised, käsitööjää- tis ja hea kohv. Kogu seda romantikat aitavad alla loputada kell 12 esinev DJ Elmu Sadulsepp ja kell 16 esinevad Lauri Liiv ja Olav Ehala.
Tuulelohe Teemaja, Mereäärse küla, Uuetoa talu, avatud kell 12–19
Menüü põhirõhk on erinevatel teedel – nii klassikalistel mustadel ja rohelistel kui ka kohapeal kasvanud taimedest teedel. Kuuma ilmaga karastab jäätee, jaheda ja tõeliselt tuulise ilmaga soojendab kuum tee. Aga kohvi saab mõistagi ka. Hamba alla leiab menüüst midagi igaüks – suupistest supini, magusat unustamata. Soodsa tuule korral saab rannal lennutada tuulelohet, mille võib kohapeal töötoas ise meis- terdada. 2–3 liikmelisel seltskonnal on võimalik merelahel sõudepaadis piknikku pidada (piknikukorvi ettetellimine ja aja broneerimine hiljemalt 11.07 piret.veigel@gmail.com). Huviline saab proovida kajakki ehk meresüsta.
Kivisilla kohvik, Saulepi küla, Saulepi Linnu- torn, avatud kell 13–18
Pakume koduleiba, pirukaid, kooke ja kodust jäätist.
                           




































































   10   11   12   13   14